Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Sos! Tengerparti nyaralason...

Sos! Tengerparti nyaralason vagyunk, a paromnak 39fokos láza van mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tőlem kaphatta el,pár napja mandulagyulladasom voltben voltam dokinal aki írt fel gyogyszereket,és szerencsere itt van még pár belőlük,be tudom adni. Mára beadtam amit kell,antibiotikum,gyulladásgatlok, de a láza meg mindig Magas. Délben az segitett,hogy vizes lepedobe tekertem a testet,de most hidegek a vegtagjai, most is csinalhatom ezt? Lazcsokkentot adhatok még ha már bevette a gyogyszereket?
2015. aug. 3. 19:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

3-4 óránként lehet bevenni lázcsillapítót, ha a köztes időben megy fel a láza, akkor hűtőfürdő.

Testmeleg vízbe üljön bele és fokozatosan el kell hűteni a vizet, a víz pedig a teste nagy részét érje és attól is lemegy a láz.

Csak azt nem értem, hogy maradt meg neked antibiotikumod? Azt nem mondták neked, hogy attól, mert jobban érzed magad, attól ugyanúgy be kell szedni az egészet? Így te sem vagy biztosan még meggyógyulva, így könnyen visszaesel.

2015. aug. 3. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ott nincsen orvos, vagy mi a szösz?
2015. aug. 3. 19:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, hogy azt az antibiotikumot adtad be, amit neked írt fel az orvos? Mert akkor csak gratulálni tudok. Keressetek már ott egy orvost!
2015. aug. 3. 19:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Minthogy idegen környezetben vagytok, közel sem biztos, hogy tőled kapta el, amivel téged kezeltek, így nem volt jó ötlet találomra antibiotikumot adni neki.

1.-nek igaza van a hűtőfürdővel kapcsolatban, jobb, mint a belsőleges lázcsillapító (hagyja a lázat dolgozni, csak a keletkezett hőt viszi el), hozzátéve, hogy ha az nem hat semennyire, akkor az ellenkezője fog: forró lábfürdő.

2015. aug. 3. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem szedted végig a saját antibiotikum kúrádat, akkor sikeresen kifejleszthettél egy rezisztens baktérium fajtát arra a szerre. Szóval innentől kezdve aztán adhatod neki, de sokra nem mész vele. Ha csak valóban egy kis maradék van, az amúgy se elég sokra, mert a kúra hatásához kell 3-4 napi adag.

Amúgy tényleg nem biztos, hogy az van amit tőled elkapott ha egzotikus helyen vagytok.

2015. aug. 3. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!