Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Maradandó puffadás, haskeménység?

Maradandó puffadás, haskeménység?

Figyelt kérdés

Régebben éveken át mindenféle szemetet összezabáltam, sok mennyiségeket egyszerre. Egyszer aztán amikor zabáltam elkezdett mindenem fájni. A hasam alul-felül, oldalt, csípőnél, aztán jött a folytonos böfögés, szélgörcs, teltségérzés, puffadás, kemény hasfal. Epehólyag műtéten estem át, de az étkezésemen nem változtattam. Sok fűszeres és zsíros kaját eszem. A tünetek enyhültek, de ha rosszat eszem mindig megfájdul valamin, de a puffadás illetve a kemény hasfal még mindig nem múlt el.

Nem tudom mi lehet a baj?

Főleg sajtokat eszek, felvágottakat, fehér kenyeret, fagyi, csoki, kolbász, joghurtok, stb.

2015. aug. 1. 19:29
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

175cm

135kg vagyok

keveset mozgok

2015. aug. 1. 19:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Elmehetsz egy általános kivizsgálásra, de a lényeget te magad is tudod szerintem. Ilyen egészségtelen életmód és ennyi plusz kg mellett egyértelmű, hogy a szervezeted sztrájkol. Én is sokat küzdöttem a kilókkal, de néhány vizsgálat alatt kiderült, hogy mire vagyok érzékeny, mire kell odafigyelni, milyen diétát kell tartanom életmód jelleggel. A mozgás kihagyhatatlan, segít a világon mindenen! Vérkeringés, emésztés, kalória égetés és még hangulat szempontjából is. Legalább úszás, bicikli vagy tempósabb séta.
2015. aug. 1. 19:55
 3/12 anonim ***** válasza:
"Nem tudom mi lehet a baj? " Tudod te, ne lódíts!
2015. aug. 1. 19:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Jó de a mozgás meg a diéta megszünteti a kemény hasat meg a puffadást? Eddig nem volt semmi baja, hiába ettem így.
2015. aug. 1. 20:04
 5/12 anonim ***** válasza:

hát ha diétázol és mozogsz, jobban leszel. Jobban fogod érezni magad és az pedig doppingol, hogy folytasd. Kezd el. Most. Az utolsó sorból a sajt és a fehér (natur) joghurt maradhat. Este egy joghurtba tegyél gabonakorpát és búzacsírát. Kenyeret, csokit, zsíros, fűszeres ételt próbáld meg próbáld meg kihagyni. Vegyél kölesgolyót, a köles az egyetlen gabona, ami lúgosító, a rossz étrendtől valószínű elsavasodott a szervezeted.

[link]

(ez a lidlben nagyon olcsó)

Jobban leszel, jobb lesz, megéri.

2015. aug. 1. 20:11
 6/12 A kérdező kommentje:

Észrevettem hogy ha keveset eszek akkor jobban leszek.

Illetve ma volt pacal az nem tett túl jót.

De engem az zavar. hogy kemény a hasam és puffadt.

2015. aug. 1. 20:21
 7/12 anonim ***** válasza:

A megfigyelésed kitűnő! Legjobb lenne 1 nap nulldiétával kezdeni. Csak 1 l víz, citrommal, cukor nélkül.

A szervezeted tiltakozik a sok helytelen tápláléktól. Szabad egy kicsit figyelembe venni ezt a tiltakozást..

2015. aug. 1. 20:27
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen csak az zavar. hogy eddig semmi gond nem volt, most meg minden egészségtelenebb vagy feldolgozottabb étel miatt nyavalyog. :D
2015. aug. 1. 20:28
 9/12 anonim ***** válasza:
most sokallt be... és sajnos, sokszor fog még teljesen egészséges ételnél is fájni...
2015. aug. 1. 20:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam hogy vitaminok, párolt zöldségek, grillezett hús, párolt rizs... tehát hogy áttérek a tiszta táplálkozásra. Ez jó lesz?
2015. aug. 1. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!