Teljesen tanácstalan vagyok. Tavaly nyáron jelent meg először a talpamon 1 szemölcs, ami elkezdett szaporodni, egymás alatt 3db volt. Először azt hittük tyúkszem, megmutattam egy pedikűrösnek, aki mondta, hogy próbáljam meg a vérehulló fecskefű levét, ami nem vált be. Elmentem bőrgyógyászhoz, de addigra már több lett. Fagyasztotta, amitől nem múlt el, majd adta rá az Acetocaustint, amitől nem bírtam rajta állni, és begennyesedett. Azt mondták, majd jó lesz. Miután ez sem segített nem bíztam abban bőrgyógyászban.
Próbáld ki a vérehulló fecskefű oldatot,bioboltokban biztos,de lehet,hogy gyógyszertárban is kapható.
2015. júl. 23. 13:24
2/8 anonim válasza:
Fagyasztani kell, nincs mese. Egy alkalom nem elég, hogy a tövéig kiirtsa, lehet, hogy 4-5 alkalommal is rá kell menni. Keress egy maszek bőrgyógyászt, aki nem lusta végigcsinálni a kezelést.
2015. júl. 23. 13:26
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!
2015. júl. 23. 13:28
4/8 anonim válasza:
Ha kellően bátor vagy, akkor olvasd tovább. Nekem bevált. Keress egy kb 10 cm hosszúságú vasszöget, lehetőleg u.n. bognárszöget. Fogd meg a hegyes végét egy kombinált fogóval és a gáztűzhelyen hevítsd fel vörösizzásig a szög fejét. Ülj oda a tűzhely mellé, tedd az érintett lábad olyan helyzetbe, hogy hozzáférj a talpadhoz és az izzó szögfejet közelítsd a szemölcshöz. Nem kell azonnal belenyomni, mert picit fáj, amíg el nem halnak az érző idegvégződések. De már a sugárzó hő hatására is elég a bőr és a szemölcs. Addig folytasd a dolgot, míg a szemölcs kellő mélységben ki nem ég. Mivel a talpon elég vastag a bőr, ezért legalább kb. 2 mm mélységgel számolni kell. Fájdalmat már alig fogsz érezni, vérezni sem fog, úgyhogy végül is "bátran" lehet dolgozni. Ezután a sebgyógyulásig már csak kímélni kell a talpadat, mert a járás nem lesz egyszerű, esetleg a kiégetett helyre egy tyúkszemvédő karikát lehet tenni, hogy a talpat az érintett helyen ne érje nyomás. 2-3 hét alatt begyógyul. Ez az égetéses módszer nálam többféle bőrproblémánál bevált. Drasztikusnak tűnik, de semmivel nem rosszabb, mint a sebészeti és egyéb beavatkozások, előnye a kis fájdalom és a teljes vérzés-mentesség.
2015. júl. 23. 13:39
5/8 anonim válasza:
Az a baj, hogy vírusos szemölcs, az meg kiújul, akárhogy fagyasztod, égeted, kenegeted. Az immunrendszeredet kellene felerősíteni, hogy elnyomja a vírust, és ne okozzon tüneteket.
2015. júl. 23. 13:53
6/8 anonim válasza:
Hiába csinálsz bármit... Még nem erősödik meg az immunrendszered addig mindig visszanől hiába égetik vagy fagyaszák ki....
2015. júl. 23. 13:59
7/8 A kérdező kommentje:
Nem rég csináltak vérképet, ami szerint vashiányom van. De erre szedek pezsgőtablettát. Nagyon ritkán vagyok beteg. Járunk természetgyógyászhoz, aki meg azt mondja nincs gond az immunrendszeremmel.
Köszönöm a válaszokat!
2015. júl. 23. 14:24
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi az égetős módszert, de nem bírnám ezt tenni magammal:S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!