Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Egy egyszerű vérvétel kimutatj...

Egy egyszerű vérvétel kimutatja, ha HIV-fertőzött vagyok?

Figyelt kérdés

Öt hónappal ezelőtt volt egy alkalmi kapcsolatom, ami annyiból állt, hogy együtt töltöttem a sráccal egy hétvégét - nála. Szex nem volt. Csak annyi történt, hogy csókolóztunk, aztán volt egy rövid orális része is a dolognak mindkét részről, de ez tényleg nagyon rövid volt. Szerintetek így elkaphattam tőle valamit? Nem voltak előttem alkalmi kapcsolatai, sőt kb egy évvel az együttlétünk előtt súlyos betegséggel kórházban volt - ott gondolom biztos vettek tőle vért és láttak volna, mondták volna neki, ha HIV-fertőzött. Én viszont csak akkor fogok megnyugodni, ha tudom, hogy nem kaptam el tőle semmit. Ha teszem fel elmegyek a kórházba egy szimpla vérvételre, az ugye kimutatja, ha beteg vagyok? Tehát nem feltétlenül szükséges elmennem egy kimondottan HIV-szűrő vérvizsgálatra, ugye?

Nagyon köszönöm az emberi hangú és segítő szándékú válaszokat előre is.

2015. júl. 20. 16:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

nos ha öt hónapja volt a dolog akkor már elégsok minden nemi bjnak volna jele,ezért megnyugodhatsz egy kicsit.

de sok mnden van aminek évek mulva lesz jele,Pl.:HIV.

én a helyedben a bőr és nemibeteg gondozóba menné és kérnék egy fullos vizsgálatot.

2015. júl. 21. 12:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Szerintem 5 hónap a HIV szempontjából még nem számít sok időnek. Elég sok videót megnéztem most a témában, és azt mondják, a fertőződéstől számított 2-4 héten belül kialakulhatnak influenzaszerű tünetek, de ezek sem alakulnak ki mindenkinél. Aztán ez után jön az a bizonyos hosszabb időszak, amikor a betegség tünetmentes. Én nem gondolom magamról, hogy elkaptam, de a gyanú azért bennem van, és bevallom őszintén, most eléggé be vagyok fosva. Holnap délután meg is jelenek egy szűrésen.
2015. júl. 21. 13:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Na, kedves mindenki, aki eddig figyelemmel kísérte a kérdést. Készülök a szűrésre, de időközben megbeszéltem egy találkozót a sráccal, akivel együtt voltam, és mivel elég őszinte ember, megkérdeztem - tapintatosan persze -, hogy is áll ő a szűrés témával. Azt mondta, hogy volt már szűrésen egy alkalommal, de kb. 7-8 hetente jár vért adni, úgyhogy emiatt nem igazán jár szűrésre. Úgyhogy én most nagyon megnyugodtam... :) De attól még nem hagyom ki a tesztet.
2015. júl. 21. 21:38
 14/16 A kérdező kommentje:
Helló mindenki, aki esetleg kíváncsi a történet végére! Megjártam a szűrést, és megnyugodtam, nem vagyok beteg. Nagy kő esett le... Megtanultam a leckét, soha többet elővigyázatlanság.
2015. aug. 1. 20:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Tudom a nagy követ. Egyszer én is megjártam a szűrést egy kiszakadt gumi miatt. Ráadásul ki kellett várnom az ablakperiódust (amíg nem mutatható ki a fertőzés). Azóta én is nagyon vigyázok, nekem is kemény lecke volt.
2015. aug. 1. 20:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

örülök, hogy jól vagy. Viszont amit a barátod mond, biztos nem helytálló, mert 7-8 hetente nem lehet vért adni. Férfiaknak ca. 3, nőknek ca. 4 havonta lehet.

2015. aug. 10. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!