Egy egyszerű vérvétel kimutatja, ha HIV-fertőzött vagyok?
Öt hónappal ezelőtt volt egy alkalmi kapcsolatom, ami annyiból állt, hogy együtt töltöttem a sráccal egy hétvégét - nála. Szex nem volt. Csak annyi történt, hogy csókolóztunk, aztán volt egy rövid orális része is a dolognak mindkét részről, de ez tényleg nagyon rövid volt. Szerintetek így elkaphattam tőle valamit? Nem voltak előttem alkalmi kapcsolatai, sőt kb egy évvel az együttlétünk előtt súlyos betegséggel kórházban volt - ott gondolom biztos vettek tőle vért és láttak volna, mondták volna neki, ha HIV-fertőzött. Én viszont csak akkor fogok megnyugodni, ha tudom, hogy nem kaptam el tőle semmit. Ha teszem fel elmegyek a kórházba egy szimpla vérvételre, az ugye kimutatja, ha beteg vagyok? Tehát nem feltétlenül szükséges elmennem egy kimondottan HIV-szűrő vérvizsgálatra, ugye?
Nagyon köszönöm az emberi hangú és segítő szándékú válaszokat előre is.
Szimpla vérvétel nem mutatja ki, antitesteket szoktak nézni, vagy gyorsteszten vírust.
Nem valószínű, hogy ezek alapján fertőzött vagy, de ha meg akarsz nyugodni, elmész egy hagyományos HIV-szűrésre, tudtommal anonim is lehet (bár nem látok benne semmi rejtegetnivalót, én is voltam már, és egyáltalán nem volt kínos vagy ilyesmi).
Nem, ehhez külön HIV-teszt kell.
De orális úton bár nem nulla, de elképesztően kicsi a valószínűsége a HIV elkapásának.
De saját megnyugtatásod miatt is, menj el egy HIV-tesztre, ha nem akarsz az eredményre heteket várni, a Szent László klinikán végeznek gyorstesztet, aznapi eredményközléssel. (Persze ez pénzbe kerül.) De így aznap délután már teljesen nyugodt lehetnél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!