Mononukleózis? Mi a véleményetek?
Nekem volt mononukleózisom, de nem ilyen tünetekkel. Se hasfájásom, se hányingerem nem volt. Magas láz az stimmel, de nekem az se volt, max. 37.8-ig ment fel, de nekem már régóta nincs soha magas lázam.
Nekem úgy kezdődött, hogy bal oldalt a nyakamon megnagyobbodott egy nyirokcsomó. Ez nagyon jellegzetes tünete a mononukleózisnak. Az is, hogy fél oldali a nyirokcsomó. Sőt, a mandulám is féloldalasan vonódott be fehér pöttyökkel, olyan volt mint valami féloldali tüszős mandulagyulladás. Nagyon csúnya volt, de már akkor gyanús volt, hogy nem fájt! Aztán nagyon gyenge voltam, szédelegtem, a fejem is elkezdett fájni. A legrosszabb az volt, hogy mindig az ájulás határán éreztem magam. Kb. 1 hétig egész jól bírtam, aztán volt 3 nap, amikor az ágyból sem bírtam kikelni. Egyre több nyirokcsomóm nagyobbodott meg a nyakamon. Nagyon ijesztő volt. A sima vérvétel rossz májeredményeket mutatott, doki rögtön sejtette, hogy mononukleózis, bár még a vérvétel előtt fogászatra is elküldött. (Előtte voltam, sőt, szerintem ott kaptam el!)Aztán célzottan újabb vérvétel a vírusra, és ki is mutatták. Úgy örültem neki!!!:)))) Persze, mert ha nem az lett volna, csak sokkal rosszabb betegségek jöhettek volna még szóba.
Vastag, hófehér bevonat volt a nyelvemen. kb. a 3. héten kezdett eltűnni a bevonat, ekkor kezdtek kissebbedni a nyirokcsomók is. Nagyjából 3,5 hét alatt teljesen rendbejöttem. Azóta volt vérvizsgálatom (1,5 év után) és szuper lett. Én fáradékony se lettem utána, de tény, hogy sokáig nem szabad nehezet emelni, mert megrepedhet a lép ebben a betegségben. Óvatosan a sporttal. De én 2 hónap múlva már fát meg szenet pakoltam, lány létemre, igaz muszáj volt.
Én ennyiből nem mononukleózisra gyanakodnék, de egy ismerősömnek egész másként jött ki, bár neki is volt féloldali nyirokcsomó, de neki 40 fokos láza volt, és 1 hét alatt meggyógyult.
Nagyon sokféle az emberi szervezet, ugyanaz a betegség ezerféleképp kijöhet rajta.
Majd írd meg, mi volt?
Aha, ez akkor mononukleózis. Vígasztaljon a tudat, hogy az emberek 90%-a átesik rajta állítólag élete folyamán, csak sokan kiskorukban, és gyerekek sokszor nem is mutatnak betegségtüneteket. Utána pedig többé nem tud megbetegíteni.
Viszont vigyázz vele, mert ugyan csókbetegségnek hívják, de ez hazugság, nem csak úgy lehet elkapni. Én szerintem fogászaton kaptam el, aztán egy ismerősöm, akit meghívtam ebédre, 1 hét múlva ő is beteg lett. Gyanús, hogy tőlem kapta el. Pedig nem puszilgattam, abban biztos lehetsz. Persze lehet véletlen is, állítólag hosszabb a lappangási ideje, én nem tudom, nekem is 1 héttel a fogászat után jött ki. Persze csóktól egyértelműen el lehet kapni.
Szóval akkor pihenj sokat, ne ugrándozz nagyon, amíg le nem telik kb. az 1 hónap, és utána is óvatosan, de az se jó, ha elhagyod magad. Majd jelzi a szervezeted. Amúgy nem lesz semmi baj.
Hmm.. én 1 héttel ezelött feküdtem Mononukleózis miatt a korházban, nekem az egész este kezdődőtt...
feldagatt a nyakam és másnap fájt, és 41 fokos lázam volt.
Hát ha továbbra sem javul antibiotikum szedése közbe akkor TALÁN hogy Mononukleózis de nem biztos.
Az a lényeg,hogy tudjál inni vizet stb, mert ha mégis Mononukleózis és nem tudsz rendesen vizet fogyasztani akkor bevisznek a korházba mint engem.
Ha meg nagyon fáj a torkod, algopirin nagyon hasznos rá, nekem pl azt adtak a korházba.
De ha sokat pihensz akkor 1 hétig tart és tul vagy rajta.
Nem kell megijedned :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!