Tüszős mandulagyulladáshoz milyen betegség hasonlít?
Kb. 1,5 éve jelent meg a mandulámon (mindkettőn) egy lyukszerű képződmény, amiben folyamatosan van egy fehér kis valami. Néha érzem, hogy fáj, mintha tűt szúrnának oda. Jártam már fül/orr gégészeten, háziorvosnál, de senki nem tudott normális magyarázatot adni. Sokan azt mondták, hogy megfázással jár, de arra már nem tudtak válaszolni, hogy más tünetem nincs, ez pedig 1,5 éve van, akkor miért megfázás. Volt, aki nem is látta, miről van szó, ott kotorászott a torkomban, majd' megfulladtam, aztán neki állt feljebb, hogy kihúztam a kezét a torkomról..
Nem érzem folyton, hogy ott van, de azért zavar, hogyha belenézek a tükörbe, mindig ott van. Kaptam már rá sok gyógyszert, de kezdem unni, hogy tömöm magam ilyen dolgokkal, közbe semmi értelme..Valaki tipp?
(Ja, nem kajamaradék, vagy ilyesmi, az tuti, mert ez nem tűnik el, ott van már 1,5 éve)
Amiről írtál az valószínű,mandulakő.Sok embernek van,nekem is szokott lenni.Ha lyukak vannak a manduláidban,általában abban rakodik le.Ez nem betegség,de elég gusztustalan.Ha szerencséd van,gargalizálással el lehet tüntetni vagy mindig ki kell piszkálni.De az kellemetlen az öklendezés miatt!Tudsz képet csinálni a torkodról?Mutasd meg.
Én is voltam gégészeten miatta,ott szedték ki először.Vagy tíz percig turkált a torkomban mire eltávolította,majd' elhánytam magam.Fulladoztam,öklendeztem végig!Azóta inkább én kipiszkálom magamnak,de így is könnyem,nyálam folyik közben.Szerencsémre nekem mostanában 2-3 havonta kell csak kiszedegetni.Nálam a gargalizálás nem vált be!
Hány éves vagy?Lehet,jobb lenne kivetetni a manduláidat!
A mandulakő eltávolítása:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!