Kedves Dr vagy bárki! A hív vírus kimutatható bármilyen vérvételkor? Ha nem kizárólag azt nézik akkor is? úgy értem nem magasabb ilyenkor valamelyik érték ami erre utalna? Köszönettel
Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 21:21
1/9 anonim válasza:
Jól néznénk ki! Az egy eléggé drága, speciális vizsgálat, amit csak akkor végeznek el, ha valaki HIV gyanús. Egyébként nem.
2/9 anonim válasza:
Menj el vértadni, ugyanis elötte megvizsgálják a véred.
Ha HIV pozitiv vagy akkor nem adhatsz vért.
3/9 anonim válasza:
Nem. A hiv virus jellemzően elisa-val, vagy western blottal mutatják ki, és kifejezetten a hiv vírus ellen termelődött antitestet keresik, ebből aztán következik, hogy bármely vérvételkor nem derül ki, ha valaki fertőzött. Pozitív eredmény esetén többször megismétlik a tesztet, mert álpozitív eredmény is lehet.
4/9 anonim válasza:
Véradásnál nézik. És neked fizetni sem kell érte.
5/9 anonim válasza:
Még annyit tennék a fentiekhez, hogy a fertőződés után 2-3 héttel lesz megbízható az eredmény, addig ha beteg vagy, ha nem (ál)negatív lesz...
Szóval, ha tegnap "csúszott be" az eset, akkor még várj pár hetet a szűréssel!
6/9 anonim válasza:
A véradásnál sem tudják minden esetben kimutatni, h ha valaki HIV fertőzött... mert ha valaki frissen fertőzött, és úgy ad vért, akkor még a vírus nem mutatható ki a véréből AIDS teszttel... kell várni vele legalább 2-3 hónapot. Ezért is van annyi szabály véradásnál.
7/9 anonim válasza:
Ha valaki azt hiszi, hogy megfertőződött HIV-vel, akkor ne véradásra menjen, hanem HIV-szűrésre!!!!!!
8/9 anonim válasza:
anonim HIV szűrésért sem kell fizetni!
9/9 anonim válasza:
Nem azért írtam a véradást, hogy az összes HIV gyanús elmenjen vért adni... hanem példaképp írtam, arra a kérdésre, hogy a HIV kimutatható- e bármilyen vérvételkor, ha nem kizárólag azt nézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!