Csípések vannak a testünkön, mióta állatkertben voltunk. Mi lehet ez?
pénteken állatkert féleségben voltunk a férjemmel, ahol leginkább madarak,és kis rágcsálók voltak.
Mikor hazaértünk, aznap este csípéseket vettünk észre a lábainkon. olyan 5-10 csípés, és nagyon viszketnek.
eszembe jutott hogy csincsillákat simogattunk, talán azoktól elkaphattunk valamit? egészségesnek látszódtak.
De akkor miért nem a kezünkön van csípés?
Mit szedhettünk össze?
Már kimostuk az összes ruhát, amibe aznap voltunk, és ágynemű huzatot is lecseréltük, de a férjemnek ma reggelre új csípései lettek a derekán.
leginkább szúnyog csípésre hasonlít, de nincs szúnyog a lakásban, szóval biztosan nem az!
Tutira bolha. Én vidékről szoktam felhozni a panelba, általában nyáron. Olyan, mint egy szúnyogcsípés, csak nagyobb területen pirosodik (rajtam legalábbis, barátnőmön alig látszik). Gyanakodtam először poloskára, de azoknak nyomuk lenne az ágyon, vagy közelében. Ráadásul sok-sok apró csípést ejtenek.
Hogy rohadnának meg, én is hiába mostam a ruháimat, még az ágyneműket is, csak csipkedtek. Vidéken direkt lefürdöm, mielőtt hazaindulok, míg kint vagyok, nem is hordom az elmenős ruhámat. Mégis felhoztam. Aztán 1-2 hónap múlva szerintem elteltek, mert kiköltöztek a lakásból... Alig várom az idei szezont (no meg ők is az ingyen kaját).
oh, szuper! mi is erre gondoltunk...
Tudunk esetleg még valamit tenni ellenük? Annyira nincs sok csípés még, talán nincsenek elszaporodva.
Az állati bolha nem marad emberen, csak megcsíp és odébb áll. :-) Egy fürdés és annyi nekik amúgy is.
Engem is mindig összecsípkedtek mikor gyerekkoromban a szénabálákban játszottunk.
Na a széna az pl. tele van velük...de soha nem maradt meg egy sem ágyneműben vagy bárhol rajtam. Még láttam is őket elugrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!