Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől haladhat testünkön a...

Mitől haladhat testünkön a piros csík és mi lesz, ha nem orvosolják?

Figyelt kérdés
(csak 1 kéedés, nekem nincs ilyen bajom)
2008. nov. 8. 20:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha ilzen problema van azonnal orvoshoz kell fordulni, a piros csik a vérfertőzés jele, akár halálhoz is vezethet...
2008. nov. 8. 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Ha elér a szívig a piros csík, akkor meghal az illető. Ez a tetanusz.
2008. nov. 8. 21:10
 3/7 anonim válasza:
100%

Én nem vagyok orvos, de szerintem nagyon fontos, hogy mielőbb szakember lássa azt akinek csíkja van.

Az egyik barátom rozsdás szögbe lépett, ettől vérmérgezést kapott. Akkor kezdett csík haladni a lábából a szíve felé.

Pontosan nem tudom mi történik ilyenkor az emberi testben, de ha kicsit keresgélsz a neten biztosan találsz valamit.

Ezt a vérmérgezésről írták:

A szakmai gyakorlatban a vérmérgezés élő kórokozók - baktériumok, gombák, ritkábban egyéb élősködők - által, az egész szervezetet érintő fertőzést fedi. Az így meghatározott vérmérgezés - azaz sepsis - generalizált, a szervezet komplex válaszreakcióját, bonyolult kórélettani folyamatokkal járó súlyos klinikai kórkép. Rossz közérzettel, lázzal,

elesettséggel, esetleg különböző szervi dysfunctioval, esetlegesen másodlagos szervi károsodásokkal jár.

Tehát súlyos kórkép.

Komplex, intenzív orvosi ellátást igényel, amelybe beletartozik a kórokozó elleni kezelés, antibiotikum adása, illetve adott esetben a fertőzés kiindulási helyének felkutatása, annak sokszor sebészei kezelése. Emellett a másodlagosan kialakuló, esetleg aspecifikus tünetek ellen való küzdelem is fontos.

2008. nov. 8. 21:12
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem mész orvohoz belehalsz. A piros csík a vérmérgezés biztos jele. Nem lehet fél várról venni.
2008. nov. 9. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyirokérgyulladás. Orvoshoz kell vele menni.
2008. nov. 10. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Tetanusz="merevgörcs"

Vérfertőzés=amikor valaki egy közeli rokontól szül gyereket

2008. nov. 10. 15:27
 7/7 anonim ***** válasza:
vérfertőzés!ez akkor lehet ha megvágtad magad valamivel ami fertözött volt.
2008. nov. 12. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!