Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az influenza elleni védőoltás...

Az influenza elleni védőoltás ér valamit? Vagy ez csak kamu?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom a téma ebbe a kategóriába tartozik, mert több kérdésem is lenne ez ügyben.

Nos, a lényeg az, hogy egyre több embertől hallom, hogy az influenza elleni védőoltás nem ér semmit, sőt, pont hogy káros. Azt mondják, hogy a beoltott személy beteg lesz tőle, és hogy a benne lévő ismeretlen anyag a későbbiekben is károsíthatja a szervezetet. Teljesen meg vagyok zavarodva, mert kb fele-fele arányban vannak, akik azt tanácsolják, hogy messzire kerüljem el, valakik pedig azt, hogy minden évben adassam be.

Először is nem értem miért mondják azt, hogy ismeretlen anyag van benne. Miért lenne ismeretlen? A magyar kutatók fejlesztik ki, csak nem raknak bele mérgező anyagot. Ők is emberek, lehet hogy tévednék, és tényleg károsabb, mint ahogy ők gondolják? Végül is hibázhatnak, és annak mi innánk meg a levét.

Azt sem értem, hogy tudják előállítani az influenza elleni védőoltást. Azt mondják, mindig változik az influenza évről évre. És mégis hogyan jönnek rá akkor, hogy mi a megfelelő védőoltás? Az első influenzást leoltják, és kifejlesztik rá az oltást? De nyáron a 38 fokban biztos nincs influenzás, azaz akkor honnan jön mégis? Ki az, aki csak úgy elkapja a semmiből? Lehetséges, hogy maguk, az oltást elkészítők gyártják az oltást fertőzőre, és ők maguk terjesztetik el az oltást szerencsétlen átvert emberekkel? De mégis miért? Miért éri meg nekik, hogy betegek legyünk? Lehet a gyógyszeripar keze van a dologban? Még gondolni sem merek erre.

Ti hogy vélekedtek a dologról?

Köszönöm a válaszokat.

2015. febr. 3. 12:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%

nem mindenkinek használ, és nem mindenkire hat egyformán.

25 ször több benne a higany, mint ami megengedett az ivóvízben. ezután mindenki döntse el, hogy kéri e a mérget vagy nem.

2016. febr. 12. 16:37
 12/14 anonim válasza:
Ezek összeesküvés elméletek.. az influenza elleni védőoltást minden évben tudósok fejlesztik ki, olyan koktél ez, amely tartalmazza az előrelátott (epidèmia/ pandémiát) járványos fertőzést okozó vírusok ellenanyagait, tehát akár több fajta típust is. Mindenképp jobb a semminél. Vannak esetek amikor nem tud megvédeni, mert egy mutálòdott vírustípust kapsz el épp, de legtöbbször jól jelzik előre és a megfelelő vírustìpusok ellen fejlesztik ki. Èn azokat a teleket mindenképp jobban átvészeltem, amikor beoltattam magam. Neked is azt tanácsolom így, hogy oltasd be magad! Ha el is kapod a fertőzést még akkor is segít valamit talán, gyorsabban keresztülmegy rajtad, pár nap alatt. Volt már olyan tapasztalatom, hogy egyáltalán nem betegedtem le, ès volt olyan is, hogy csak 2 napig tartott. Mindenképp jobban jártam, mint azok a tàrsaim, akik hetekig szortyogtak lázasan, mert féltek az oltástól.
2018. febr. 17. 22:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Az Influenza oltás összetevője az influenza vírus egy kicsi része, hogy megküzdjön ellene a szervezet
2020. aug. 4. 19:45
 14/14 anonim ***** válasza:
Van benne kerozin
2020. aug. 4. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!