Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől sebesedik ki belülről...

Mitől sebesedik ki belülről az orrom?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy 2-3 havonta kisebesedik belülről az orrom és nem tudom az okát. Nem közvetlenül az orrnyílásnál, és nem azért, mert kidörzsöltem. Belül bepirosodik és egy vulkánszerű dudor lesz ott. Ha kaparom vagy bármi mást teszek vele, annál nagyobb, úgyhogy inkább békén hagyom. Nagyon fáj, néha még be is lázasodom tőle. Legtöbbször egy idő után kívülről is látszódik, hogy be van pirosodva és olykor a legvégső szakaszban egy fehér gennyel telt kis csomó is kialakul az orrcimpám külső oldalán, az magától sosem szokott kifakadni, de, ha kinyomom, rövid időn belül az egész megszűnik.

Ha valaki tudja mi ez, írja már meg és azt is, hogy mivel lehet kezelni! Köszönöm.

2010. febr. 9. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
fogalmam sincs.
2010. febr. 9. 16:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kéne mutatni egy orvosnak =S
2010. febr. 9. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy szőrtüsző-gyulladás (az orrunkban is vannak szőrök),vagy egy bakteriális fertőzés. Nekem is ez volt pár hónapja, mindig sebes lett belülről, ha lekapartam, nagyon fájt, csípett, nedvedzett és újra sebes lett. A bőrgyógyász felírt egy Bactroban nevű kenőcsöt, antibiotikumos, ezzel kentem, és elmúlott.Jó drága, és nagyon kevés van benne, de használt.
2010. febr. 9. 16:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, azért várom még a többi javaslatot. Ezt a kenőcsöt recet nélkül is kiadják?
2010. febr. 9. 17:00
 5/10 anonim ***** válasza:
hát ha szoktad piszkálni az orrod akkor ne tedd főleg piszkos kézzel ne, és a zsepid mindig legyen tiszta, vagy pzs.
2010. febr. 9. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem, sajnos mivel antibiotikumot tartalmazó kenőcs, csak receptre lehet venni.
2010. febr. 10. 09:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Ne piszkálom, tényleg. Olyan mélyen be sem tudnék nyúlni az orromba. Lehet, hogy tényleg szőrtüszőgyulladás. Egy körömvirágos krém segíthet rajta?
2010. febr. 11. 10:55
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
Próbáld ki, biztosan nem ártasz vele.
2010. febr. 27. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:
a Doktor House-ban az ipsenek gombat talaltak az orraban. :D
2010. febr. 28. 14:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is igy jártam,tegnap gyomtam ki mint ha patanás lenne,remélem elmulik! Fáj töle az orrom! Nem tudom mivel lehetne kezelni!

De néha szoktam jó foghagymás körözöttet enni ,azt modják a foghagyma vértisztitó,olcsó és finom megoldás,persze nem ajánlatos csókolozni utána!:)

2011. jan. 27. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!