Tüdőgyulladásnál a tüdőn mitől terjed tovább a gyulladás?
Figyelt kérdés
2015. jan. 8. 13:11
2/13 anonim válasza:
A tüdőgyulladást leggyakrabban baktériumok okozzák. Ha ezek a baktériumok atüdőben elkezdenek szaporodni, akkor a szervezet küzd ez ellen. Odaküldi a védekező sejteket, akik csatába állnak a bacikkal. Az elhullott bacik és védekező sejtek adják a gennyet, amit felköhög az illető. Ha a szervezet nem tud megküzdeni velük, vagy nem kap támogatást hozzá - pl. antibiotikumot - akkor a bacik tovább szaporodnak, és a nedves nyálkahártyán a tüdőn belül újabb és újabb területeket fertőznek meg.
3/13 A kérdező kommentje:
az ugye nem gond ha nem fekszek egész nap? hideget lehet inni?
2015. jan. 8. 13:44
4/13 anonim válasza:
Jaj már megint te :D
De baj!
Feküdni kell, pihenni. Nyilván felkelhetsz enni, inni, stb. De nem menj el otthonról.
5/13 A kérdező kommentje:
ezt hogy érted hogy megint én? ez az első kérdésem ezzel kapcsolatba.a hideget azért kérdeztem mert nem szeretek meleget inni.
2015. jan. 8. 13:55
6/13 anonim válasza:
Dehogy az első, már ezt kérdezted ma, hogy feküdni kell-e és hideget kell-e inni.
Ha nem akarsz, akkor ne feküdj, nem kell 6x megkérdezni, amíg valaki ezt nem írja. Aztán majd ne csodálkozz, ha kórházba kerülsz. Nem tudom, mi olyan fontos, hogy nem bírsz ki néhány napot otthon pihenve.
7/13 anonim válasza:
Egyébként meg ne igyál hideget. De meleget sem muszáj. Igyál langyosat, vagy szobahőmérsékletűt.
8/13 anonim válasza:
Ha meleget nem szeretsz, akkor igyál szobahőmérsékletűt, a hideg csökkenti a szövetek ellenállóképességét, nem érdemes rontani a helyzeteden vele. A meleg szobában felkelhetsz kicsit, sőt, mondják is, hogy pár órát érdemes fent tölteni, dokim szerint kevésbé pang a váladék úgy. De semmi erőlködés, és a nap nagy részében azért pihenj!
Jobbulást!
9/13 A kérdező kommentje:
ja,tényleg,megnéztem és tényleg volt már egy ilyen kérdésem.elfelejtettem na,mostanába elég sok mindent felejtek el.és amúgy meg igen,elég fontos hogy ne itthon feküdjek mert jövőhéten felvételit írok és nem akarom elcseszni!!! sőt,javítanom is kéne mert számitanak a jegyeim!
2015. jan. 8. 14:03
10/13 A kérdező kommentje:
köszönöm! amúgy meg az orvosom nem mondd semmit csak hogy szedjem a gyógyszereim,már 2 és fél hete beteg vagyok,mennem kéne suliba.
2015. jan. 8. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!