Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi ez az allergia? Esetleg...

Mi ez az allergia? Esetleg valami más?

Figyelt kérdés

Nos több éve (talán hat vagy hét) van ez a gondom.

A tünetek:

Viszkető púpok jönnek ki rajtam. Van, hogy csak egy-kettő pici, valamikor viszont az egész testem elborítják az egybefüggő duzzadt foltok. Környezetük piros, tetejük fehér (vagy világos). Pár óra múlva nyomtalanul eltűnnek. Teljesen változó, hogy mikor és milyen intenzitással jönnek ki, de leginkább az esti órákban. Néha a szám, nagy ritkán a péniszem is feldagad. (nem, nem erekció, csak meg tudom különböztetni)

Régen, elvétve jött ki, talán két havonta egyszer, majd pár évig semmikor, most lassan egy éve viszont naponta.

Voltam orvosnál, bőrgyógyásznál, karcolásos, tapaszos allergia teszten, de csak enyhe por allergiám van, a köpenyes emberek meg tanácstalanok voltak.

Ha Fenistil-t veszek be és pont van rajtam akkor elmúlik, ha nincs, akkor nem jön ki 1-2 napig.

Mi lehet ez? Volt már esetleg valakinek hasonló?

Válaszokat előre is köszönöm.

2010. febr. 4. 20:45
 1/3 anonim ***** válasza:

ez kérlekszépen egyértelműen csalánkiütés.

valamilyen étel lehet a dologban, ha a szád is feldagad.

figyeld h mit eszel, és mitől jönnek ki. az orvosok sajnos szeretik elhanyagolni a csalánt, mert nagyon ritkán derül ki, h mitől jön ki.

figyelgesd h mit eszel.

az eper és az ilyen magvak sokszor szoktak csalánkiütést okozni.

énis csalános vagyok, csak nem ennyire durván, és nemderültki h mitől.

2010. febr. 4. 20:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem hasonlóan jelentkezett a lisztérzékenységem!!! Mire rájöttek eltelt 3 hónap. Vért vettek és elküldték Debrecenbe ott derült ki!
2010. febr. 4. 21:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, majd figyelek. Én valami adalékanyagra tippeltem/tippelek, de fogalmam sincs, hogy mi válthat ki ilyen intenzív allergiás reakciót.
2010. febr. 4. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!