Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tüszős mandulagyulladásra...

Tüszős mandulagyulladásra házilag?

Figyelt kérdés
Sajnos az orvosra pár napot várnom kell. Viszont annyira fáj a torkom, hogy nem tudok enni, és már nagyon éhezem, valamivel tudnám itthon enyhíteni a fájdalmat? Sós vízzel gargarizálás, fokhagyma, méz?

2014. dec. 17. 13:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Utolsó, igazad van a nagy mennyiségű vitaminokkal kapcsolatban, én dr. Lenkey könyvében olvastam, hogy Szentgyörgyi Albert nyolcvanpárévesen kikúrálta magát a tüdőgyulladásból nagy adag C vitamin szedésével.

De a kérdező meg a másik beteg biztos nem szedtek eddig ipari mennyiségű vitaminokat, ezért legyengült szervezetük nem képes segítség nélkül legyőzni a bajt. Szerintem most még mindenképp kell nekik az antibiotikum, e mellett a nagy adag C vitamin, gyógyteák, méz, fokhagyma, öblögetés, és a bélflóra helyreállítására a normaflor helyett egészségesebb a natúr kefír pl.

Majd ha ezen a betegségen túl lesznek, akkor lehet a következő lépés az immunrendszer erősítése, és a megelőzés.

2014. dec. 17. 16:33
 12/20 anonim ***** válasza:

Vajon ez a következő lépés eljön a betegség után?

Szerintem átlag embereknél ez nehezen jön el.. Igazából hosszú ideje tudom, hogy fogyasztani kellene c-vitamint. Ehhez képest 1g-ot szoktam enni, ami úgy tűnik kevés.

Még nekem is kellett egy kezdődő jó kis felsőlégúti betegség, ezt talán 2 hete? hétvégén lenyomtam durván 2 nap alatt, azóta már nem szórakozom. Ami kell az kell. 2100 forint 1 kg aszkorbinsav, na nem ebbe fogok belerokkanni. :D

2014. dec. 17. 16:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Kedvcsinálónak mindenkinek ezt ajánlanám:

https://www.youtube.com/watch?v=zAyilJtlUL8

Viccesen fogalmazva, és viccen kívül is. Meg a fent látott előadó, dr. Lenkey Gábor Cenzúrázott egészségünk c. könyvét.

Tanulságos.

2014. dec. 18. 14:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Pontosan
2014. dec. 18. 14:12
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válazt az új hozzászólóknak is!

9-es válaszoló: szörnyülködve olvasom, amit írsz! Közben én is eljutottam orvoshoz és szintén augmentint írt fel (plusz még vagy 6 másik gyógyszert). Én szerencsés vagyok, mert csak hasmenésem van (amin nem segít semmi, megettem egy rakat széntablettát...), viszont ha ezzel a vérvörös hólyagos torokkal hánynék, úristen...Hány napja szeded már ezeket, hogy nem segít? Nekem is sajnos nagy fájdalmaim vannak, nem nagyon tudok beszélni, inni nagy nehezen. Én most elkezdtem nyomatni a c-vitamint, napi legalább 4 ezer mg-ot, remélem ez segíteni fog.

Abba jobb, ha nem megyünk bele, hogy milyen felelőtlenek vagyunk, amikor egészségesek vagyunk. Olyankor azt egyáltalán nem értékeljük. Tagadni sem próbálom, hogy nem vittem túlzásba a C vitamin fogyasztást az elmúlt hónapokban.

2014. dec. 18. 17:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

4000 mg-mal most sem viszed túlzásba. D vitamin is fontos lenne, annak a felszívódásához pedig Mg..

Na most.. A másik augment.-es válaszoló példája tipikus rossz példa a felelőtlen gyógyszer felírásra. Aki itt olvas, legalább látja hogy megy ez.

Antibiotikum nem csodaszer, nem is biztos, hogy működik. Még ha működik, akkor is van mellékhatása. Ha nem működik, akkor fölösleges a mellékhatás, de mivel a bélflórát kipucolja ezért legyengül az immunrendszer, újabb kúra kell antibiotikumból, remélhetőleg az újabb lövés talál is, netán tenyésztés és valódi vizsgálat után választják meg a gyógyszert, ha már mindenképpen gyógyszer forgalmat (eladást) kell generálni..

Jobbulást mindenkinek!

2014. dec. 18. 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Mielőbbi gyógyulást!

A bélflórát kefírrel próbáld erősíteni, a hasmenésre jó a banán, étcsoki(de jó minőségű) meg egy kis sós pattogatott kukorica, az emésztésnek jót tesz a citromfű tea. A torkodra csak langyos folyadékot igyál, de a meleg se a hideg nem tesz jót.

2014. dec. 19. 07:55
 18/20 anonim válasza:
9es válaszoló vagyok.. én napi 3szor augmentint,c vitamint,normafloret,és tantum verdét(fújhatósat),és vit B6ot kapok.. hétfőn lesz egy hete hogy szedem őket. voltam tegnap vérvételen,el kellett vinnünk a kórházba és ott megállapították hogy mandulagyulladás mellett még csókvírusom(mononucleosis) van.. szóval 1 hónap vagy több lesz amire meggyógyulok.. inni nehezen,enni nehezen tudok.. amikor beszélek iszonyatosan fáj.és torzul is a hangom
2014. dec. 19. 21:11
 19/20 A kérdező kommentje:

Én szerencsére meggyógyultam, már másnapra jobban lettem a gyógyszerektől. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

9-es válaszoló, jobbulást és kitartást kívánok. :/

2014. dec. 25. 20:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez a jó az eltalált antibiotikumban.

Szerintem nyomassátok a vitaminokat.. nagy karácsonyi zabálás közben mondjuk én elfelejtettem normálisan pótolni.

2014. dec. 25. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!