Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tüszős mandulagyulladásra...

Tüszős mandulagyulladásra házilag?

Figyelt kérdés
Sajnos az orvosra pár napot várnom kell. Viszont annyira fáj a torkom, hogy nem tudok enni, és már nagyon éhezem, valamivel tudnám itthon enyhíteni a fájdalmat? Sós vízzel gargarizálás, fokhagyma, méz?

2014. dec. 17. 13:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ez nem vírusos torokgyulladás, hanem tüszős mandula...úgy tudod a fájdalmat enyhíteni, hogy elmész orvoshoz és felír antibiotikumot. Ha sokáig halogatod, akkor a lázad is felmegy...
2014. dec. 17. 14:04
 2/20 A kérdező kommentje:
Sajnos a lázam már felment. :/ Viszont külföldön vagyok, és itt másképp működnek a dolgok, csak néhány nap múlva van időpont az orvosnál. :/
2014. dec. 17. 14:21
 3/20 anonim ***** válasza:
Semmilyen orvosra nem kell várni pár napot, van ügyelet is. Fontos az antibiotikum. Emellett a gyógyulást elősegítheted nagy adag napi 500-1000 mg C vitaminnal, és igyál papsajtlevél teát mézzel. Áztatni kell, nem szabad forrázni, csak langyosan kell inni, védőbevonatot képez a torkon, csökkenti a nyelési fájdalmat.
2014. dec. 17. 14:24
 4/20 anonim ***** válasza:

Orvos max. antibiotikumot ír fel.. ami segíthet, de közben kártékony is.

Enyhítsd a fájdalmadat mézzel vagy szegfűborssal (az ínyre jó, ki tudja hátha torokra is)

De 5-10 gramm c-vitamint minimum fogyassz naponta. Enélkül persze, hogy betegek az emberek. 10 000 NE d3 vitamin is alap lehetne betegség esetén, amúgy olyan 5 000 NE, téli időszakban.

Jobbulást;)

2014. dec. 17. 14:35
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Erre feltétlenül antibiotikum kell, mert nekem például ráment a szívemre. Azt nem részletezem hogy ez mivel jár. Ezüstkolloid oldattal fújd a torkodat és nyelj is belőle, valamint amiket az előzőek javasoltak azt is megpróbálhatod.
2014. dec. 17. 14:53
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
2014. dec. 17. 14:57
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

Megfelelő vitamin ellátottság és táplálkozás mellett is tovább terjed egy gyulladás? Vagy csak antibiotikumokkal legyengített szervezetű emberekben?

Érdemes objektíven kezelni a veszélyeket, és nem megfontolatlan 'óvintézkedéseket' hozni a félelmektől vezérelve.

2014. dec. 17. 15:05
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Addig is míg eljutsz az orvoshoz én a sós vizes gargalizálást ajánlom, szerintem ez a leghatásosabb és ne igyál se túl forró, se túl hideg italt. Fokhagymás, sós vajas piritós is jó ilyenkor és mézes citromos tea.
2014. dec. 17. 15:43
 9/20 anonim válasza:
nekem is mandulagyulladásom van..enni/inni/nyelni nem tudok!! ma hánytam is és minden nap rosszulvagyok.. nekem az orvos írt fel Vitamin B6-ot,augmentint,normaflort.. nem segítenek semmit,egyre rosszabbodik..a szüleim meg nem hiszik el,de fáj az is ha beszélek. sok teát igyél (ha tudsz) mézzel!!
2014. dec. 17. 16:11
 10/20 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó, Te írtad ki itt a másik kérdést? Most van pár antibiotikumos.

A normaflore a legkommerszebb ócska, túlárazott probiotikum sajnos :) Mit ír fel az orvos? Azt ami épp divatos és eleget reklámozzák? Ne már..

Amúgy lehet még az ősidőkben nekem is orvos ajánlotta azt a vackot. Hozzáteszem, másik orvos pedig kritizálta és jobb terméket ajánlott.

Augmentin nem segít, na ezért jók az antibiotikumok. Kárt azt okoznak, de rossz esetben a fertőzésen sem segítenek :)

Te is ipari mennyiségű c- és d-vitamint fogyassz, 5-10g aszkorbinsav és 5-10 000 NE d3 vitamin (zsíros étkezéskor), c-vitamint pedig elosztva egész nap során.

Persze hogy fáj ha beszélsz, nagyon durván be tud gyulladni a torok, ezen mit nem hisznek el? Emberek.. mindig tudnak meglepően szerencsétlenek lenni. Mintha nekik sosem fájt volna a torkuk, mandulájuk :(

Jobbulást mindenkinek!

2014. dec. 17. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!