Lehet, hogy tüdőgyulladás? Létezik, hogy ezt így el lehet kapni?
Már két hete itthon vagyok az elsős fiammal, először mandulagyulladást állapítottak meg nála, utána, amikor vissza mentünk a gyerekorvoshoz, elküldött minket mellkasröntgenre, és kiderült, hogy tüdőgyulladás.
Most már jól van, meggyógyult, jövő héten mehet iskolába. Viszont ma én kezdtem elég vacakul érezni magam. Igaz, én is beteg voltam egy kicsit, amikor a gyerek megbetegedett, de az csak egy szimpla nátha volt, el is múlt egy hét alatt. Most viszont újra elkezdtem köhögni, hol szárazan, hol jön is fel valami. Fáj a hátam, a mellkasom is a tüdőm tájékán, de leginkább hátul, meg egy kicsit olyan "égető" érzés is van néha. Lázam nincs, 37.3-at mértem az előbb, de nálam igazából ez már magasabb hőmérsékletnek számít, mivel sosem szoktam belázasodni semmilyen betegségnél sem, de alapból 36 fok körüli a testhőmérsékletem, anyukám mindig poénkodott is rajta, hogy csodálja, hogy még nem hűltem ki. Emellett a közérzetem is rossz, gyengének érzem magam, néha még fekve is megszédülök.
Ez mind ma kezdődött, tegnapig nem igazán volt semmi bajom, leszámítva egy kis köhögést, de az sem volt még zavaró. Szerintetek ez lehet egy kezdődő tüdőgyulladás? Elkaptam volna a gyerektől? Náluk az osztályban rajta kívül is kb. 5-6 gyerek volt otthon tüdőgyulladással, állítólag valami bakteriális fertőzés van a háttérben, amit szépen átadogattak egymásnak.
De komolyan gutaütést kapok, ha nekem is tüdőgyulladásom lesz, két hete itthon vagyok, a munkahelyemre már nagyon várnak vissza (jó, kirúgni nem fognak, de a fizetésben is meg fog mutatkozni, hogy decemberben még egy napot nem dolgoztam, nem akarok már táppénzen lenni ennyit), meg amúgy is egy rakás dolgom lenne, amit az elmúlt két hétben nyilván nem tudtam intézni, de jövő héten már szerettem volna :/
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!