Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Valahonnan összeszedtem...

Valahonnan összeszedtem bolhákat, mi a fenét tudnék kezdeni velük?

Figyelt kérdés
Nagyon sokáig szúnyogra gyanakodtam, hogy az csípkedi össze a lábam, főleg, mert párhuzamosan szúnyogok is csíptek. Aztan 2-3 bolhát észrevettem magamon, aztán az ágyam mellett is. Alaposan kitakarítottam tegnap este, befújtam, lecseréltem az ágyneműt, de ma megint 3-4 új csípéssel ébredtem. Egész nap olyan érzésem van, mint ha mászkálna valami rajtam, teljesen kikészít (valószínüleg ez már csak pszichés...) Szóval hogyan lehetne véglegesen kiírtani őket? És ugye rajtam nem marad meg? Mármint hajban, ruhában ilyesmi. Köszönöm válaszod!

2014. okt. 23. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Vegyél boltban Domotox-ot.

Azzal szórj be mindent. Garantált a hatása.

Bár lesz mit utána takarítani, de megéri.

Ajánlatos 2 napig másik szobában aludni.

2014. okt. 28. 03:40
 2/4 Juliusz48 ***** válasza:
Próbáklozz a bolhacirkusszal, ha sajnálod kiirtani, az elöttem szóló szerint.
2014. okt. 28. 22:02
 3/4 A kérdező kommentje:
úgy néz ki, hogy közben sikerült megoldani a helyzetet. még elvétve találunk egyet-egyet, de a nehezén azt hiszem túl vagyunk! de köszönöm a tanácsot!:)
2014. okt. 29. 20:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyszer mi is jártunk így. :(

Ne hagyd abba az írtást, mert ha lepetézett a bolhátok, újabb inváziók jöhetnek kb. 2 hetenként!!

2. Az első vérszívást követően a nőstény bolha 48 órán belül elkezd petéket üríteni. Nagy mennyiségű pete hullik az állatról a környezetébe. Egy nőstény bolha élete folyamán mintegy 2000 petét rak.

3. A petékből kikelő lárvák bőrtörmelékkel, bolhaürülékkel táplálkoznak. Táplálkozásuk során galandféreg-petéket is felvehetnek.

4. A lárvák bebábozódnak és a bábban (kokon) kifejlett bolhává fejlődnek. A kutya, a macska, illetve az ember testmelege hatására kiszabadulnak a bábból és mielőbb a gazdát keresnek. Ezzel újra indul a szaporodási ciklusuk. Számukra kedvező körülmények között ez nagyjából 12 napot igénye

2014. nov. 3. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!