Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek egy ilyen autoimmun...

Mit tegyek egy ilyen autoimmun beteggel?

Figyelt kérdés
Az egyik legjobb baratom autoimmun beteg, csak 20 eves. Azt mondja semmi nem erdekli, mar a halalt varja. Neha annyira faj minden izulete hogy azt kivanja bar osszeesne es nem kelne fel tobbet. En itt vagyok mellette, segiteni akarok neki azon hogy legalabb a megmaradt idot jol toltse el, hogy lassa, lehet meg boldog, de azt mondja soha nem erez semmit. Egyszeruen kikeszit lelkileg. Megis mit tegyek? Azt mondja van benne egy fal amitol nem tud nyitni . Nem erti hogy nem azert akarok vele foglalkozni mert beteg, hanem azert mert szeretem. Neha azt mondanam hogy inkabb felejtsuk el egymast de erre keptelen vagyok
2014. okt. 3. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerezz neki autoimmun beteg állatot ami lefoglalja.
2014. okt. 3. 09:25
 2/4 Arnold901005 ***** válasza:

Szia!

Én 23 éves vagyok, szintén autoimmun beteg. Valamilyen szinten meg lehet érteni, hogy elkeseríti a helyzet, de az nem jó, hogy ilyen gyorsan feladná. Tudom, hogy milyen, mikor az embernek nagyon fáj, vagy semmi ereje, meg a tudat, hogy romlik, szóval megértem, de nem szabad teljesen elhagyni magát, mert annál jobban rátelepszik ez a mocskos kórság. Nagyon rendes Tőled, hogy próbálsz neki segíteni! Valahogy célokat kellene találnia. Nem kell nagyokat, csak hogy valami vigye előre, ne folyjon ki a kezei közül az értékes idő. Pl. nekem az a célom, hogy segítek másoknak, amiben tudok, ez örömmel tölt el, valamint a bakancslistámon lévő dolgokat szeretném sorra venni, ahogy a pénz és a fizikai állapot engedi. Neki is jó lenne valami ilyesmi cél, ami örömmel tölti el és mégsem terheli meg. Valószínűleg nem ártana neki szakember segítsége sem. Neked sem jó, hogy nincs jól, írod is, hogy már Te is kikészülsz.

Jó barát vagy, hogy mellette állsz!

2014. okt. 23. 22:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet el kéne menni a lelki gondozóba
2015. jan. 23. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:
És milyen autoimmun betegsége van? Mert vannak olyanok, amik az idegrendszert is megtámadják és lehet ezért ilyen, nem a betegség tudatától
2015. jan. 23. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!