Gyomorrontás vagy fertőzés? Széntabletta?
Már 3 napja gyötör a hasmenés, reggel/napközben-este egyaránt. Anyukám nem tanácsolja a széntablettát, mert szerinte ha ez fertőzés, akkor az a jó, ha a bacik kiürülnek a szervezetből. Ez végül is nem tűnik hülyeségnek, de éjjelente óránként járok wc-re. Nem hagy aludni a hasam: morog, korog, zubog, csikar stb.
Szerintetek megéri még szedni rá széntablettát? Úgy értem: 3. napja tart, lassan már vége lesz, nem?
ui: voltam orvosnál, írt rá smecta-t, és szerinte fertőzés.
Én tanácstalan vagyok, mert 3 napig elég olajos/zsíros, ételt ettem, amire ha csak rágondolok, a hányinger kerülget. A vége felé már nem is esett jól. Utána kezdődtek a panaszok. Szerintetek?
Elfelejtettem odaírni:
- diétázok (háztartási keksz, tea, sok víz (de a vizet is alig fogadja be néha a gyomrom), vajas kenyér + egy pici só, sós vízben főtt krumpli, alma, és semmi tejes vagy édes/cukros dolog)
- lázam is volt, de az már kezd múlni: egyszer volt 38 (ez volt a legmagasabb), utána már csak (másnap) 37.6
Ha már 3 napja gyötör, akkor ez fertőzés.
Egyszer én 1 teljes hétig szenvedtem ezzel, a Smecta por nagyon sokat segített, lényegesen csökkentette a csikarásból eredő fájdalmat! Az íze borzasztó, de gyorsan meg kell inni és kész.
Ha nem tudsz aludni, és már zombi vagy a kialvatlanságtól, akkor a széntablettát csak éjszakára vedd be. Azt viszont nem tudom, hogy a széntablettát lehet-e egyszerre alkalmazni a smectával. Kérdezd meg telefonon a dokid.
Jobbulást!
Igyál Normaflore-t. Velem is szokott ilyen lenni (nem ilyen durva, de hasonló). Nekem mindig segít. 1-2-t igyál meg, az egy ideig elmulasztja a hasmenést. Utána naponta kb. 2-t, addig, amíg rendbe nem jössz.
Remélem neked is segít!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!