Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Gombás fertőzés lenne?

Gombás fertőzés lenne?

Figyelt kérdés

Évek óta különös tünetekkel küzdök. A kezemen bizonyos ujjak végén, a körömágy környékén és a külső részeken kiszárad a bőröm, pirosodik, repedezik, kisebesedik, csíp és viszket. A körömágyat is meg szokta támadni ez a probléma és a körmöm elvékonyodik, illetve göcsörtösen kezd nőni, a körömágyat védő bőrréteg visszahúzódik. Ha nagy nehezen kikezelem, elmúlik ugyan, de hamarosan másik ujjaimon jön ki ugyanez. A bőrömön időnként aprócska hólyagok keletkeznek, melyek viszketnek és levedzenek. Az arcom, különösen a homlokom, a szemem környéke és a fülem belső része száraz, viszket és fehéren hámlik. A hajam évek óta ritkul, és a fejtető erősen viszket.

Voltam már sok bőrgyógyásznál, sőt hajvizsgálaton is. Mindegyik egy kupac kenőcsöt és méregdrága sampont írt fel, de sajnos megnyugtató eredményt egyik sem hozott. Úgy érzem, csupán tüneti kezelést nyújtanak, de magát a problémát nem szüntetik meg. Pedig nekem pontosan erre lenne szükségem.

Van valakinek ötlete, mi lehet ez? Ha esetleg belgyógyászati eredetű probléma, akkor nem lehet kideríteni az okát mondjuk vérképelemzéssel, allergiavizsgálattal stb? Kihez fordulhatnék (első sorban Győrben, esetleg Szombathelyen, de hajlandó lennék Pestre is utazni, csak megszabaduljak tőle) ezzel a problémával?

2009. dec. 30. 01:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én gyerekkorom óta ekcémás vagyok és amit leírtál, az tökéletesen illik rá. Valószínűleg, időnként felhúzódik a hajas fejbőrre is - itt aztán könnyen felülfertőződik - ezért okoz hajhullást. Én is tonnányi kenőcsöt, krémet, tablettákat, kapszulákat kaptam, ideig-óráig szinte mindegyik használt, de nagyon hamar visszatértek a kellemetlen és cseppet sem esztétikus tüneteim. Nekem a könyökhajlatom, nyakam, "bajuszom", szemem alatti terület és a szemhéjam, fülcimpáim, tarkómnál a hajas fejbőröm és a kezeim (voltak) a legrosszabbak.

Ha nem bánod, leírom, nekem mivel sikerült megfékeznem, és azóta is kordában tartanom a betegséget: még nagykamasz koromban egyszer elsírtam magam a bőrgy. klinikán (Bp.), amikor panaszoltam a dokinak, hogy megint kidobhatom a kencéket. Megkérdezte, tudunk-e külföldről beszerezni gyógyszert és akkor írt egy krémet, amit sajnos - azóta is - csak Ausztriában lehet hozzánk legközelebbről beszerezni: Ultralan Salbe a neve. Már megnézettem (családunkban van orvos), hogy van-e azonos hatóanyagú készítmény mo-i forgalomban, de sajnos nincs, tehát nem tudjuk helyettesíteni! Szóval, ez egy vékonyan kenhető, kellemes illatú krém, kifejezetten az ilyen makacs elváltozások kezelésére. Magyar recepttel gond nélkül ki lehet váltani az osztrák patikában. A dokid felírja neked. Azonnal felszívódik, már az első használat után érzed, hogy nyugtatja a bőrt és a legmakacsabb, nedvedző hólyagocskáimat, berepedt, vérző sebeimet is néhány napon belül eltünteti. Egy tubus nagyon sokáig elég! Kb.5-6 Eur az ára, ennyit szerintem mindenképpen megér egy esély!

A hajadat pedig Nizoral samponnal is kezeld 1-2 hétig, mert valószínű, hogy felülfertőződött az ekcéma (nálam is így volt, többször is). Közben már bekenheted az Ultralannal is (Ultralan, majd pár óra(muszáj,hogy jól beszívódhasson és nyugtassa a bőrt!!!) múlva Nizoralos hajmosás).

Nekem bevált, szépen visszahúzódott (még a hajam is visszasűrűsödött, hiszen ilyenkor a hajhagyma nem szenved károsodást) és ha évente-kétévente egyszer előjön egy-egy pici bőrpír vagy hólyag, egy kb. egyhetes kezeléssel el is tüntetem.

Remélem, segítettem. Próbáld ki! Jobbulást!

2009. dec. 30. 09:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocsi, lemaradt, hogy 40/N :=)
2009. dec. 30. 09:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon hálásan köszönöm a részletes választ! Mivel gyakran járok Ausztriában, be fogom szerezni az általad javasolt kenőcsöt. Jó egészséget és tünetmentességet kívánok neked a továbbiakban!
2009. dec. 31. 03:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!