Ótvar ellen mit lehet tenni?
2 éve nem múlik el az ótvar rajtam. Az első 5 hónapban vagy 8-szor voltunk bőrgyógyásznál és nem volt képes elküldeni kivizsgálásra azóta sem, a végén már ráhazudta, hogy pattanás aztán adott antibiotikumot (tisztára hülyének nézett).
Azóta 1-szer elmentem hozzá, bár a sz@r sem akar ezek után, mert furunkulus jött ki a fülem mögött tőle, amit fel kellett vágni.
Nem használnak az antibiotikumok (vagy csak alkalmilag, aztán 2 héttel később megint kijön). Próbálom most már leszedni a gennyes részeket (nem vagyok hülye és nem fertőzöm el magamat: se a családomat nem fertőztem meg ennyi idő alatt, se az osztálytársaimat). Elvileg ilyenkor nem szabad közösségbe menni, de hát 2 évig nem hiányozhatok az iskolából.
Mit tehetek ellene?
Kipróbált:
Orvos írta fel: antiszeptikum, zynerit, fucidin (hatástalan)
Saját: betadin, corsodyl (elején használt most meg nem), mézes-foghagyma (hatástalan)
Jelenlegi: ebrimycin gél + teafaolaj (ezek eddig nagyjából működnek, de olyan gyorsan terjed, hogy mire leszedek egy hólyagot, másik négy jön ki mellette).
Kellett volna adnia
antibiotikumot -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!