Megfázás, nátha ellen mi a leggyorsabb gyógymód?
A legjobb a fekvés, sok folyadék, kamillatea, gyümölcsteák, gyümölcslevek.
Használj valamilyen jó orrsprayt, ha folyik az orrod, nekem a Rhinospray vált be. Enyhe köhögésre lándzsás útifű szirup, keményebbre ACC Long, torokfájásra Tantum Verde.
A hagyma, méz és társai is nagyon jók, de több idő kell, mire hatni kezdenek. Legalábbis nálam.
Én is ebben bízok... pénteken mennem kell dolgozni. :D
Természetes gyógymódokkal általában egy hét...
Akkor tisztázzuk:
Lázad van? Orrváladék színtelen, vagy színes?
Mert ha színes, és esetleg lázad is van mellé, akkor baktérium... akkor doki, mert antibiotikum kellhet.
Ha csak snassz vírus, mondjuk buliban kint hideg, legyengült immunrendszer... akkor arra van egy nagyon tuti gyógymódom, de nagyon kemény gyomor kell hozzá. :D
Kezdetleges torokfájás van, színtelen orrváladék. Lázam nincs szerintem még.
Igen vasárnap többször kint voltam pólóban éjjel lehet ezt nem bírta a szervezet. De akkor már miért nem tegnap jött ki a dolog, mikor másnapos voltam? :D
Azért mert ettől csak legyengült az immunrendszered, és a vírusnak ennyi idő kellett.
Na tehát, ha nem vagy finnyás, és erős gyomor megvan:
Melegíts egy deci konyakot (esetleg rumot), forró legyen, de ne forrjon, csavard bele egy citrom levét, és azonnal idd meg!
Vastag zokni, és be a takaró alá izzadni!
A legkeményebb az a szaga... :D
Nekem tutira beválik mindig, ha csak vírusról van szó, és friss fertőzés... de csak végső kétségbe esés esetén nyúlok hozzá. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!