Vashiány, vastöbblet? Mit csináljak?
Mennyit szedtél naponta?
Nekem napi 1 szemet kellett.
Nem teljesen kerek a sztori. Ha év végén derült ki a vashiány, azóta nem két hónap telt el. Vagy miért most aggódsz ezen...? :D
És mit értesz az alatt, hogy kiderült? Laborban voltál és az alapján mondta a doki, hogy szedj vasat? Mert akkor általában valami hatásos, vényköteles szert írnak fel, ez a ferrocomp meg úgy látom vény nélkül kiadható. Mennyi volt akkor a vasad?
Ha csak úgy a tünetek alapján gondolod, hogy vashiányod volt, akkor az lehet a baj, hogy egész véletlen sem volt vashiányod. Sok más is okozhat fáradtságot, stb.
Ha tartományon belül van, akkor nem kell aggódni, viszont ne szedj vasat és került a direkt vasban gazdag táplálkozást, mert a túl sok vas nagyobb probléma talán, mint ha hiány van.
Azért jó lenne orvossal tisztázni inkább. Egyéb kezelés volt esetleg? Ha tényleg hiányod volt, akkor az semmiképp nem tűnik normálisnak, én az épphogy csak alacsony vasamra szedtem be napi 2 neo ferro folgammát kb 3 hónapon keresztül, és még akkor sem volt sok. Annyira azért nem erős szer ez a ferrocomp, ahogy látom. Úgyhogy szerintem laboreredménnyel vissza a dokihoz és ott megbeszélitek a továbbiakat, az a tuti. :)
Nagyon köszönöm. Hát remélem, h helyreáll majd.
Neked is vastöbbleted van??
2-es vagyok (asszem): akkor szerintem elég az, hogy nem szeded tovább. A vashiányodat bizonyára a rendellenes vérzésed okozta - mivel ezt sikerült rendezni szerencsére, így a vérszegénység is mérséklődött, ezzel meg a vassal együtt helyreállt a megfelelő szint, örülj neki. :) Más lenne, ha a ciklusod nem rendeződik, mert akkor folyamatos pótlás mellett is könnyen hiány lesz a vége, nálad is kb. így lehetett, és anélkül jó a vasraktározódásod.
Azért a túl sokra is ügyelj, mert a hemokromatózis is nagy gond, de nem hiszem, hogy fenyegetett lennél így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!