Hogy lehet idegileg elviselni, ha férges az ember?
Régen, úgy 9 éves koromban találtam egy orsóféreg szerű gilisztát a székletemben. Nem mertem elmondani otthon, így ki sem lett kezelve, de ma már annyira homályos a kép, hogy azt sem tudom, valós volt-e vagy csak képzeltem azért, mert állandóan arról beszéltek, hogy a kutyám férges.
Aztán a szomszéd macskái közül az egyik 1-2 éve telehányta férgekkel a pincénket (valahogy lejutott) és az udvarunkat is, ekkor is hetekig kivoltam a dologtól, nem bírtam másra gondolni, mint hogy én is elkaptam, nameg a férgek látványa...
Most a macskám lett a rendszeres spot-on és tablettás féregtelenítés mellett férges valahogy, tegnap egyszer csak úgy jött be a szobámba, hogy lógott a végbeléből egy 1,5 cm-es féreg! Azt hittem, elájulok, pedig nem én szedtem ki. Mivel hónapok óta nekem is nagyon puffadt a hasam ismeretlen okoból, arra gyanakszom, hogy elkaptam tőle. A háziorvosom adott Vermoxot, bár azt nem mondta el, mennyit és meddig szedjek belőle, de a párom is szedi, így a 6 darab nem sokra elég.
A cica egyébként kinti-benti volt (nagy hiba, tudom), mindent takarítok, szinte már mániáim a férgek, hogy csak nehogy még egyszer lássak egyet. Félek, hogy a Vermox után a székletemben ismét többcentis férgek lesznek, lassan már belebetegszem a tudatba, egész nap ezen kattog az agyam. :( Mit tegyek? Hogy bírjam ki ép ésszel, ha az én végbelemből is féreg fog lógni vagy ha a székletemben találom meg? Illetve meddig szedjem a Vermoxot, ha esetleg rá sem bírok nézni a székletemre, hogy mi van benne?
Mondjuk célszerűbb lett volna az orvosnak megmondani, hogy megelőzés céljára te is és a párod is szeretnétek vermoxot, és akkor végigszedhetnétek egy tisztességes kúrát. Egyébként szörnyen egyszerű, ki fogod bírni, mert nincs választásod. Nem fogsz tőle megőrülni vagy bármi, sok ember lesz tetves is meg férges is, az embernek a szőr feláll a hátán és sikítana, de hát nincs mit tenni. Beszedi a gyógyszert vagy megsamponozza magát, és aztán megnyugszik, hogy vége.
Te is megnyugszol majd, csak nem ártana mégiscsak ránézni a székletre, mert lehet, hogy tök feleslegesen paráztatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!