Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintem komoly pajzsmirigy...

Szerintem komoly pajzsmirigy problémám van. Tévedek? Aki ért hozzá, kérem segítsen!

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-2 évben nem tudom eldönteni, miért van az, hogy az arcom nagyon fel van puffadva, olyan tokám van, mint egy kövér embernek, miközben alkatilag nagyon is vékony vagyok, ennek ellenére ilyen zsírfelesleg gyűlt fel rám, ilyen helyre... Rákerestem interneten, mi lehet ilyenkor: akiknek pajzsmirigy alulműködésük van, azoknak szokott ez a tünet lenni. Ráadásul a száraz arcbőr is tünet, a fáradékonyság is, szóval még inkább megbizonyosodtam erről.

A családban édesanyámnak és nagymamámnak is van pajzsmirigy problémája, bár én férfi vagyok.

Voltam orvosnál, megvizsgáltak, ultrahang is volt, véreredmény is, mindent rendben találtak. De én ezt nem hiszem el, mert érzem hogy nincs rendben ez így, nem szabadna ilyen arcomnak lenni. Évekkel ezelőtt nem volt ilyen, apám sem ilyen, szóval nem örökölt dolog ez.

Akik ehhez értenek, azokat kérdezném, hogy ilyenkor mi van?

2014. márc. 18. 15:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Amikor pajzsmiriggyel voltam, endokrinológus adta a beutalót és minden rendben volt, amikor meg a másik problémámmal megyek 2-3 havonta, akkor a gasztroenterológus adja a beutalót a vérvételre és mindig rendben szokott lenni minden évek óta.
2014. márc. 18. 15:44
 12/16 anonim ***** válasza:
az endokrinológusi labor mikor történt? Néhány hónapja vagy évekkel ezelőtt?
2014. márc. 18. 15:48
 13/16 A kérdező kommentje:
De a másik problémám nem okozhat ilyen tüneteket, az csak fogyást okozhat, és a miatta szedett gyógyszernek sincs ilyen mellékhatása. Kivéve évekkel ezelőtt, amikor szteroidot kellett szednem, na akkor volt csak felpuffadva az arcom még ennél is sokkal jobban, de annak ez tényleges mellékhatása, de már 5 éve nem szedem.
2014. márc. 18. 15:48
 14/16 A kérdező kommentje:
Az endokrinológusi labor bő fél éve történt, már akkor is zavart a puffadt arcom.
2014. márc. 18. 15:49
 15/16 A kérdező kommentje:
Mégvalami, csak hogy tiszta legyen a kép: amikor 5 évvel ezelőtt a szteroidot szedtem, nagyon puffadt volt az arcom, egyértelműen annak a mellékhatása miatt. Aztán, amikor abbahagytam a szedését, rögtön újra normális alakra visszament, és most az utóbbi 1-2 évben ismét van ez a gond, csak gyógyszer szedése nélkül.
2014. márc. 18. 16:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha a pajzsmirigyed miatt lenne, nem csak az arcod lenne puffadt, hanem a lassult anyagcsere miatt mindenhová híznál.

Ha azt mondták a közelmúltban hogy rendben van a hormonszinted, és az ultrahang is negatív, nem ezt kéne erőltetned. Természetesen teljesen elképzelhető hogy nincs minden rendben veled.

Évente érdemes kontrolláltatni a hormonszintet.

2014. márc. 18. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!