Szerintem komoly pajzsmirigy problémám van. Tévedek? Aki ért hozzá, kérem segítsen!
Az utóbbi 1-2 évben nem tudom eldönteni, miért van az, hogy az arcom nagyon fel van puffadva, olyan tokám van, mint egy kövér embernek, miközben alkatilag nagyon is vékony vagyok, ennek ellenére ilyen zsírfelesleg gyűlt fel rám, ilyen helyre... Rákerestem interneten, mi lehet ilyenkor: akiknek pajzsmirigy alulműködésük van, azoknak szokott ez a tünet lenni. Ráadásul a száraz arcbőr is tünet, a fáradékonyság is, szóval még inkább megbizonyosodtam erről.
A családban édesanyámnak és nagymamámnak is van pajzsmirigy problémája, bár én férfi vagyok.
Voltam orvosnál, megvizsgáltak, ultrahang is volt, véreredmény is, mindent rendben találtak. De én ezt nem hiszem el, mert érzem hogy nincs rendben ez így, nem szabadna ilyen arcomnak lenni. Évekkel ezelőtt nem volt ilyen, apám sem ilyen, szóval nem örökölt dolog ez.
Akik ehhez értenek, azokat kérdezném, hogy ilyenkor mi van?
Ha a pajzsmirigyed miatt lenne, nem csak az arcod lenne puffadt, hanem a lassult anyagcsere miatt mindenhová híznál.
Ha azt mondták a közelmúltban hogy rendben van a hormonszinted, és az ultrahang is negatív, nem ezt kéne erőltetned. Természetesen teljesen elképzelhető hogy nincs minden rendben veled.
Évente érdemes kontrolláltatni a hormonszintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!