Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pár megduzzadt nyirokcsomó,...

Pár megduzzadt nyirokcsomó, komoly lehet?

Figyelt kérdés

Van az arcomon duzzadt nyirokcsomó, és talán a nyakamon is, lent a combomon is meg van duzzadva az egyik, a jobb. Az arcomon is a jobb állkapcsom tövében, és a nyakam jobb oldalán van. Voltam orvosnál, adott antibiotikumot, és kalciumot, mennyi idő múlva kell nekik visszahúzódni? Eléggé meg vagyok íjedve, mert azt olvastam, hogy leukémia és egyéb daganatos betegségek előjele lehet. Múlt héten volt valami vírusos fertőzésem, 38.3 fokos lázam volt a legmagasabb, és fájt a fejem, ha élesen mozgattam a szemem, lehet, hogy annak a fertőzésnek az utóhatása ez?

22/f

2013. aug. 16. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Valóban egyfajta gyulladásról van szó ezért kaptad az Antibiotikumot és a Kalciumot.Az antibiotikus általában néhány napon belül ér el jelentősebb hatást ezt nevezzük meg (mondjuk 4-5 nap).A kalcium elvileg pedig néhány percnyi idő leforgása alatt egy picit enyhíti a gyulladást.
2013. aug. 16. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Bármilyen fertőzés, akár vírusos, akár bakteriális, ha nagyobb mértékű, akkor nyirokcsomó duzzanattal jár.

Viszont ha a gyógyszerektől sem múlik el, akkor valószínűleg infektológiára kell menned, ott külön vesznek le vért és kórokozót keresnek benne. És akkor kiderül, hogy milyen kórokozók vannak a szervezetben és kapsz célzott kezelést rá.

2013. aug. 16. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Reméljük semmi komoly... bár a 38,3 nem olyan magas láz amitől a nyirokcsomóknak ennyire meg kellene duzzadni . Ha 2 hét múlva sem múlik el érdemes más orvost is felkeresni ,jobb félni mint megijedni !!!
2013. aug. 16. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
A vírusos fertőzéstől lehet a mirigy duzzanat, ha az antibiotikumot beszedted, akkor 1-2 héten belül el kell majd múlnia a duzzanatoknak is, ha nem múlik, akkor menj vissza a háziorvoshoz, majd elküld vérvételre.
2013. aug. 16. 15:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csókbetegséged van?

[link]

2013. aug. 16. 15:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy mononukleózis.
2013. aug. 16. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!