Már napok óta borzalmasan fáj,ég a torkom de annyira hogy azt leírni nem tudom. Voltam orvosnál pár napja,megnézte. Azt mondta tényleg be van gyulladva,és nem influenza. De mivel terhes vagyok,nem ír fel gyógyszert/29hetes/ egyek negrót abba majdnem ugyan az van mint a legtöbb szopogatós gyógyszerben. Kicsit néztem rá,de ő tudja. Már vagy 4zacskóval megettem,de nem javul semmit. Mellette teázom,méz minden ilyesmi. Mindég nagyon fáj,nem látom értelmét visszamenni mert úgy sem ad semmit. Mit tegyek?
A torokfájás első jeleire jó erős kakukkfűteát készítek - aki szereti mézzel, de anélkül is hatásos.Nem csak gyógyít, de a fájdalmas nyelést is csökkenti. Igyunk belőle 3-4 csészényit!
A gyömbér enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben harcol a vírusok ellen is.Megfázásra igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig. Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal.
Esetleg, ha gyógyszerre gondolsz: Mebucain, Mucoangin, Septofort vagy Strepsils. Ha továbbra sem múlik el szerintem keress fel egy másik orvost.
2009. dec. 15. 16:33
3/9 anonim válasza:
Szia. Pont ma voltam ezzel én is a gyógyszertárban. Semmit nem tudtak adni.Amit ajánlottak: sós vizes öblögetés.
Mézet is ajánlották.
2009. dec. 15. 16:34
4/9 anonim válasza:
Hahó! A kakukkfű vetélést okoz!!! Nehogy megidd!! A felsorolt gyógyszerek közül EGYIK SEM SZEDHETŐ KISMAMÁKNAK, csak ha az orvosod ajánlotta. Előző voltam.
A reszelt gyömbér forró vizben feloldva mézzel,jó lehet a torokfájásodra...!Rengeteg mindenre jó;)És persze sál a nyakba egész nap,jobbulást!!!
2009. dec. 15. 16:39
7/9 anonim válasza:
16:33-as vagyok... bocsi nem láttam, hogy azt írtad, hogy terhes vagy. Ne vedd figyelembe amit írtam, mégegyszer bocsi
2009. dec. 15. 16:40
8/9 A kérdező kommentje:
Semmi baj,köszi mindenkinek. Ezt a gyömbéres teát kipróbálom. Amúgy is nagyon torokfájós vagyok,mert nincsenek már manduláim.
2009. dec. 15. 16:49
9/9 anonim válasza:
Igen,igen-idd a teát mindenképp,na meg a húsleves,az valószínüleg segít..ha nem ehetsz gyógyszert,a húslevest meg a teát még ihatod-használ is:) grat a kisbabához:)(előre is)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!