Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » SOS! Ha bátyjám penicillin...

SOS! Ha bátyjám penicillin érzékeny és neki azt mondta az orvos, hogy nem kaphatja meg, vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
Én is pencillin érzékeny vagyok,azt mondta bátyjámnak az orvos,hogy valami tojásos cucc miatt nem kaphatja meg mert köze van a penicillinhez vagy nem értem,de a lényeg,hoigy nem kaphatta meg.Télleg?
2009. dec. 13. 21:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Érdekes...nekem is ezt mondta 2 különböző orvos (2 különböző város 2 különböző kórházában), egymástól teljesen függetlenül. És mindkettő oltáspárti, de mindent mérlegelve mégsem javasolták. :-S

(nem a tojás miatt, annak tényleg nem sok köze van a penicillinhez. egyébként érdekes, hogy azt mondják, ha nem vagy súlyos tojásallergiás, olthatsz.de sajnos nem csak tojásfehérjét tartalmaz az anyag, számtalan mást is még, amire allergiás reakció alakulhat ki.Nálam is van sok gyógyszer, amit nem szedhetek, de nem a fő hatóanyag, hanem a segédanyagok miatt :-( )

2009. dec. 14. 12:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, akkor én sem oltatom be magam!
2009. dec. 14. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Elég buta vagy akkor,

télen drágább a temetés,

kérj hamvasztást előre,

mert nehéz a fagyos földet ásni.

2009. dec. 14. 15:31
 14/19 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy neked ez a véleményed, de szerintem a lakosság nagy része nem kapta meg az oltást.Örülök,hogy így vélekedsz és rosszat kívánsz a másiknak,csak mert eltér a véleményünk.Én se hurrognálak le ha csak ennyit írtálvolna: Szerintem adasd be az oltást. De te neked bunkózni kellett. Ha így jobban érzed magad gartulálok én csak közlöm szánalmas vagy.
2009. dec. 14. 17:02
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Aki ennyire irányítható, buta, rosszindulatú birka az figyelemre sem méltó. Egészséges immunrendszerre egy influenza sem volt még halálos, soha...
2009. dec. 14. 18:44
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Én is ugy gondolom,ha szedek vitamintabit és eszem a narancsot,mandarint stb, káposztát akkor ha egészséges a szerevzetem nem lesz baj.Amúgyis most voltam vérvételen,nem lett tökéletes de nincs nagy baj.
2009. dec. 14. 20:50
 17/19 anonim ***** válasza:
A 15.31-es válaszból derül ki, milyen emberek is oltanak főleg, ami persze nem baj :) Egyébként én is penicillin érzékeny vagyok, többnyire ezért sem kérnék az oltásból.
2009. dec. 14. 21:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, mert a férjem és a sógornőm is penicillin- érzékeny és mindketten megkapták az oltást. Semmi bajuk, már több, mint 2 hete. Mindkettőjüknek különböző orvos, különböző településen adta be. A férjemet kérdezték, hogy nincs e antibiotikum érzékenysége, mondta, hogy van: Penicillin és Sumetrolim, de ettől függetlenül beadta a doki. De nem is értem miért ne kaphatnák meg. Mi köze az antibiotikumnak egy vírus ellenes oltáshoz?
2009. dec. 18. 08:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom.Nekem a háziorvosom tegnap mondta,hogy sokaknak akik penicillin érzékenyek különböző rakciók léptk fel.
2009. dec. 18. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!