Szerintetek elkaphattam a HIV-et?
Figyelt kérdés
November 9-én lefeküdtem egy lánnyal. Védekeztünk, kivéve az orális szexet. Nemrég észrevettem egy szemölcsöt (?) a jobb szemhéjamon. Pár napja még kb. úgy nézett ki, mint egy uszodaszemölcs, azonban azóta már fakult, olyan, mint egy pattanás, és egyre kisebb. November 25-én voltam szaunázni. Körülbelül azután jelent meg. Más tünetem nincs. Pont az aktus előtt lázasodtam be, és még napokig beteg voltam. Akkor nagyon sokan megbetegedtek körülöttem. Hébe-hóba előfordul, (mint pl tegnap) hogy egy-két óráig enyhe hőemelkedésem van. (36,9-37,0) - Bár ez régebben is előfordult. Az lenne a kérdésem, hogy elkaphattam-e, lehet-e ez a szemölcs a HIV jele? (Nem vagyok fáradékony, kivéve akkor, amikor sokáig fenn kell maradnom.) Rettegek a tűtől, iszonyatos tűfóbiám van, vérvételeken folyamatosan az ájulás kerülgetett. (Több éve voltam.) Előre is köszönöm a válaszát!2013. dec. 10. 09:27
1/4 anonim válasza:
A szemölcs az HPV jele lehet, nem a HIV-é, azért az nem mindegy. :))
Kb 0,0001% az esélye, hogy HIV-es lettél és kb 0,1 %, hogy HPV-t kaptál. Szerintem a HPV- valamelyik fajtáját (sokféle van) mindenki megkapja, akinek 4-nél több partnere van élete során és általában max. abban teljesedik ki, hogy van néhány szemölcs a testén, komolyabb baj nagyon ritkán lesz belőle. Szóval ha ennyire aggódsz tényleg menj el egy vérvételre, de én nem aggódnék a helyedben. Nem vagyok szakértő, szóval ne vedd készpénznek amit írtam, de amiket én olvastam, azokból én így tudom.
2/4 anonim válasza:
Egyszerű menny el és vizsgáltad meg magad. A HIV vírus egy bizonyos fehérje típust támad meg, melynek hatására az ember immunrendszere legyengül. Hajlamos lesz különböző fertőzések elkapására. Így a kiütés igaz nem közvetlen tünetként jelentkezhet, de nem szabad kizárni a tünetek közül, hiszen ha a HIV vírus legyengíti az immunrendszert és felszedünk egy fertőzést az okozhat kiütést.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
#1 - Megnyugtatott a hozzászólásod!
2013. dec. 10. 09:57
4/4 A kérdező kommentje:
Csak vérvétellel mutatható ki egyébként? Úgy tudom spermában is több millió vírusos cucc van.
2013. dec. 10. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!