Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől veszélyesebb a h1n1 a...

Mitől veszélyesebb a h1n1 a többi influenzánál? (ha egyáltalán)

Figyelt kérdés
Ha influenzás leszek, honnan tudom, hogy "csak" sima influenza, vagy h1n1? A h1n1 veszélyesebb? Miért (nem)?
2009. nov. 18. 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem veszélyesebb vagy fel van fújva az egész...
2009. nov. 18. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:
-vagy helyett "csak"-ot akartam írni sorry
2009. nov. 18. 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak orvos tudja hogy sima vagy H1N1! Azért veszélyes mert nem csak télen van hanem nyáron is, az erős immunredszerűekre a legveszélyesebb mert erős immunválaszt eredményez, így roncsolja a szöveteket és a tüdőt. És mert még nem ismeri a szervezet. A szövődmények meg szerintem ugyan azok.
2009. nov. 18. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vok 17:42 de veszélyesebb! Kicsit fel van fújva de attól még veszélyes
2009. nov. 18. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem a H1N1 influenza a veszélyes,hanem a szövődményei...
2009. nov. 18. 18:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Inkább "furcsább", mint veszélyesebb, úgy tűnik vannak emberek, akik mindenféle ok nélkül nagyon megbetegednek tőle.

Egy kis érdekesség az IPM-ből:

"A kanadai Anand Kumar, a Manitoba Egyetem intenzív ápolási szakértője szerint ennek a vírusnak az a különlegessége, hogy olyan, mintha két különböző betegséget idézne elő. Mintha nem lenne átmenet: vagy enyhe influenza, vagy rendkívül súlyos, a tüdő léghólyagocskáit elpusztító, minden második esetben halálos kór. Tényleg mindkettőt egy és ugyanaz a vírus okozza?

Kumar szerint igen. Több kórházban történt vizsgálatai alapján úgy találta, hogy a kulcs a HLA, vagyis a humán fehérvérsejt-antigén. (...)"

Tehát bizonyos HLA-val rendelkező emberekre nagyon veszélyes, és közülük (a fent említett orvos szerint!) minden második meghal.

Emellett szól, hogy mexikóban sokkal súlyosabb volt, mint itthon.. lehet, hogy köztük több a "veszélyeztetett", de ez csak egy tipp... nem bizonyított tény.

És úgy tűnik az európaiak között nem sok ilyen eset volt, Mo.-n ha jól tudom minden halottnak volt valami más baja is.

Szóval a legtöbb esetben sokkal inkább könnyebb lefolyású...

A "veszélye" inkább az, hogy lehet (! közel sem 100%!, sőt..), hogy sokkal többen kapják el egyszerre és hirtelen... és az senkinek se jó, ha a fél ország hopp lebetegszik, még ha csak rövid időre is...

2009. nov. 19. 09:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 19. 13:02
 8/8 A Csöbárd válasza:
Akkor veszélyes ha ráprüszkölsz egy kemény csövesre.
2010. szept. 26. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!