Milyen vizsgálattal mutatható ki a H1N1 vírus? Valaki kért már ilyen vizsgálatot?
Kb 1 hónapja megbetegedtem, elmentem a dokihoz, megkérdezte mi a panaszom. Azt mondta megfáztam.
Ránézésre gondolom nem lehet eldönteni, hogy kinek mi a baja?
Amióta megjelent ez a vírus, már akkor is H1n-esnek képzelik magukat az emberek, amikor csak folyik az orruk...
Nem igaz, nem kell minden egyes fejfájásnál orvoshoz menni...
Tipikus háziorvos mentalitás. Elmegyek torokfájással a dokihoz, megnézi a torkom, és váladékanalízis nélkül felír egy antibiotikumot(jó esetben). Rossz esetben felír valami C vitamint meg Strepsilst, aztán 3 hétig fáj a torkom, hiszen csak ilyen "placebókat" ad.
Szerintem ilyen H1N1 vizsgálathoz kórházi vizsgálatra van szükség, ahová a háziorvos ad beutalót.
Utólag úgyse tudják kimutatni, amúgy nagyon sokféle kimutatási mód van.
Elvileg most egy vadi új Magyar találmány egy olyan teszt, ami orrváladékból elvégezhető és 2 óra alatt elkészül.
Az orvosin tanítják, hogy ha vannak valakinek valamilyen tünetei és az több betegségre is stimmelhet, akkor mindig a legvalószínűbbre diagnosztizáljuk, ha nincs tünet, ami arra nem passzolna.
A te tüneteid a náthára passzoltak. Ha nagyon magas lázad lett volna vagy mondjuk komoly hasmenésed, akkor megvizsgált volna, mielőtt nátját diagnosztizál.
Köszönöm a válaszokat.
Múlt hét pénteken megint kitört rajtam a "megfázás". Felment a lázam 38,5-re. Ez az állapot egy napig tartot.
Aznap fájt a torkom. Mára csak a köhögés maradt. A munkahelyemen megkérdezték, hogy nem H1N1? Erre mit válaszolhattam volna.
Talán vissza kellene mennem a dokihoz, mert már úgy érzem a hátam is fáj. Annyit foglalkozik a média az influenzával, hogy képesek belém beszélni a betegséget.
mintát vesznek, és laborba küldik. úgy tudják kimutatni. azonban ez pénzbe kerül. nem kevésbe. ezért nem csinálják. ha te kéred, akkor neked kell kifizetned.
magyarország....
Viszont most egy fél órája nyomozgatok ez a téma után és azt írják, hogy az elterjedt tesztek elég pontatlanok, sok esetben nem mutatják ki a h1n1-et annak ellenére, hogy jelen van. Ezért is szoktak 1-1 iskola esetében 5-10 mintát venni, mert nem biztos, hogy 1 mintából jelyes eredményre jutnának.
Másik irányba viszont tévedhetetlen a teszt, tehát nem fog ott h1n1-et mutatni, ahol nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!