Szeretnék házilag fokhagyma kapszulát késziteni. Mit kéne tennem, hogy a jótékony hatóanyagok benne maradjanak?
Már régóta szenvedek nőgyógyászati gondokkal, fertőzésekkel, gombával. Most végre elmúlt, de megelőzésképp szeretném a gyomromat, immunrendszeremet megerősiteni. Nem szeretnék gyógyszertári fokhagyma kapszulát venni... Régen olvastam hogy otthon is előlehet állitani, mellékhatások nélkül.
arra gondoltam hogy megszáritanám, majd kávéörlővel apróra darálnám, igy keverném kevés folyadékkal. Kiváncsi lennék más véleményére is. Köszönöm!
A fokhagyma tartósításaként jó ötlet a szárítás, de nem olyan egyszerű ahogy azt elképzeled. Másik alternatíva, hogy fokhagyma zsíroldékony vegyületeit kioldod belőle és fokhagymaolajként tartósítod.
Továbbá a nőgyógyászati gondjaidra nem hiszem,h ez a legmegfelelőbb megoldás. Mivel semmi konkrétat nem írtál, csak találgatás szinten vagy keveset tisztálkodsz azon a területen, de ez bizonyára téves vagy túl sokat. Ez a modern kor hibája, a túlzott higiénia. Ha kimosod a saját flórádat a kérdéses területről, akkor remek melegágyat nyújthatsz a kórokozó mikróbáknak, amik szívesen meg is tapadnak ott. Amennyiben egyik sem igaz, fordulj orvos.
Azért ilyen kemény dolgokat ne csinálj, mint hogy a candida törzseidet ki akarod irtani a szervezetetdből (különben fokhagyma koncentrátummal nem is menne, de ebbe ne menjünk bele). A normál flóra tagja a candida is, mint több másik száz törzs, ha túl szaporodik akkor gond, ha nincs akkor meg az a gond, ezt hidd el, szabályozzák ők maguknak eléggé hogy "kiből" mennyi legyem! Amennyiben nincsenek hasi panaszaid, ne ott keresd a problémát!
Nem ismerem a női kúpokat, szóval abba nem tudok segíteni, én még mindig az első válaszomba leírtra tippelek. (megjegyzem régen kefírrel gyógyították a gombásodást, nem szájon át...)
A boltban lehet kapni olcsón szárított fokhagyma port. Nekem nincs itthon, nem tudom megnézni, hogy tesznek-e bele még valamit, amennyire emlékszem, mert használtam már, nem.
A másik, hogy ledarálva is le szoktam fagyasztani, kockákban, hogy csak bele kelljen dobni a kajába.
Viszont azt sejtem, hogy neked azért kéne a kapszula, hogy ne legyél olyan büdös tőle. :)
Nem tudom, én nem vacakolnék vele, hanem enném vacsorára. Jut eszembe: régen úgy ették a fokhagymát, hogy apróra vágták és tejjel vagy vízzel lenyelték, rágás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!