Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Komolyan nem értem. Miért...

Komolyan nem értem. Miért jelent jóval nagyobb veszélyt az erőss immunrendszerűekre ez a H1N1? Mi ez valami agyon-vissza inteligens vírus, aki direkt másmilyen, mint a többi?

Figyelt kérdés
Alap, hogy aki már amúgyis gyengébb, azt támadja a vírus, vagyis rájuk veszélyesebb, most meg mindenhol (itt is) mindenkmi azt irogatja, hogy a teljesen egészségesekre jelent nagyobb veszélyt. VAN ENNEK VALAMI VALÓSÁGALAPJA? De most komolyan. Vagy ennyire be lehet etetni egyes embereket?
2009. nov. 10. 11:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Igen,igazad van....

Úgy gondolom,aki itt hepajkodik,hogy nem adatja be,meg nem fél,meg szar az oltás...ha nagy lesz a baj,mindd ott fog állni a patikában sort az oltásért.....és nekik nagy a pofájuk

2009. nov. 10. 13:33
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Én tovább megyek nálad, szerintem azok, akik a háttérből gerjesztik ezt a félelembotrányt (scientológiás vitaminbizniszesek, konteókból élők és szélsőjobbos globalizációellenes antiszemiták) az elsők között oltatták be magukat és most már hátradőlve nézik, hogy a sok hívőjük hogyan terjeszti a tudománytalan marhaságokat ahelyett, hogy akárcsak egy gimis biológiakönyvben elolvasnák a vírusok elleni oltásokról szóló fejezetet.
2009. nov. 10. 13:38
 13/20 anonim ***** válasza:

Hogy neked mennyire igazad van....

Gerinctelen,mocskos alakok ezek!

Annyira jó lenne ha a médiában pro és kontrákat egy élő adásban megnyilatkoztatnának.Tudósokkal,orvosokkal,átlag emberekkel...Talán a bizalmatlanság nem nőne tovább...

2009. nov. 10. 13:44
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Oltáspártiak!

1. Nem vagyok scientológus és elég távol állok tőlük, mégsem vagyok meggyőződve ezen oltás szükségességéről. Túl sok a bizonytalanság és az ellenvélemény még szakmai körökben is.

2. Az orvosoknak is kb. csak fele támogatja. Szakmai szervezetekben szintén döntetlen. Az én háziorvosom sem propagálja.

3. Miért van 2 vagy több fajta oltás? Lásd a németországi botrányt!

4. Személyes tapasztalat több évvel ezelőttről: édesanyám sima influenza elleni védőoltástól betegedett meg nagyon keményen: 2 oldali tüdőgyulladás, életveszély stb.

5. Nehéz lenne elhinni, hogy a gyógyszerlobbinak komoly anyagi érdeke fűződik ehhez az egészhez?

6. Eddig miért nem volt gond az egész állatsereglet fajainak influenzájával? Miért csak most jött divatba 1-2 éve?

7. Az összes engedély nincs meg a forgalomba hozatalhoz! Hiányzik a lejárati idő feltüntetése, ami nélkül forgalomba se szabadna hozni! Teszteléshez szükséges 1-1,5 év sem állt rendelkezésre, így nem is ismerni pontosan semmit ennek az egésznek a hatásáról...

Ezeket a szempontokat is végig kéne gondolni!!!

2009. nov. 10. 16:26
 15/20 anonim ***** válasza:
52%

1. Nem tudom, hogy mit értesz szakmai körök alatt, a hivatalos fórumok 90%a támogatja az oltást. Persze ha számodra a szakmai kör dr Lenkeit, a vitamiszabadsag.hut, bombagyar.hut, a kurucinfot jelenti, akkor érthető ez az álláspont.

2. Azt hol számoltad össze, hogy az orvosok fele támogatja? Nem lehet, hogy csak azok verik a nyálukat, akik nem támogatják, mint ahogy itt is minden egyes h1n1 kérdésbe odamegy valaki habzó szájjal nyomni az oltásellenes kampányt és emiatt érzed azt, hogy ők olyan sokan vannak? Ellenben támogatja a WHO, az MTI, satöbbi, satöbbi, satöbbi... Míg az ellenzők oldalán egyetlen valóban neves szervezetet se találsz.

3. Mert többféle cég csinálja, hisz egy átlagos cég kapacitása max 500ezer vakcina/hét, nincs ebben semmi extra. A németek botrányt csináltak belőle, hogy két helyről rendelték meg a gyorsabb terítés érdekében, hát a kancellár beoltatta magát a másikkal is, szerintem ennél több bizonyíték nem kell, ennyi, lapozhatunk...

4. Sajnálom édesanyádat, örülök, hogy meggyógyult. Azt mi alapján derítettétek ki, hogy pont az oltástól lett beteg és nem bármi mástól?

5. Persze, hogy hasznuk van belőle, a világon minden így működik, semmit nem adnak ingyen. Mindazonáltal a gyógyszeripar napi szinten több profitot termel antidepresszánsokkal és vitmainkészítményekkel, mint amennyit éves szinten oltásokkal. Akkor mostantól senki ne szedjen fogamzásgátlót és ne használjon óvszert és csak utódnemzés céljából szeretkezzünk, mert a gyógyszeripart gazdagítjuk! Sőt, az internetet is köttesd ki, csak a távközlési multik zsebét tömöd vele!

6. Kis utánaolvasással rájöhetnél, hogy a sertés- és madárinfluenza fogalma évtizedek óta létezik, az előbbi sertések, az utóbbi szárnyasok között terjed és néhány típusa emberre is átadható, illetve néhány típusa utána emberről emberre is terjedhet. Ez egy típusbesorolás, nem lesz jövőre teknősinfluenza, mint ahogy a sertésinfluenza elnevezés se most lett kitalálva, például a spanyolnáthát is sertésinfluenza okozta amiben meghalt 50-100 millió ember.

7. több, mint 20 éve tesztelik ezt a szert, most csupán a vírustörzset cserélték le, ami technikailag annyit jelent, hogy a vivőanyagban található elölt vírusok külső héjáról lelókó fehérjekacsok más kémiai szerkezetűek. Ez az ég világon semmit nem befolyásol, azt a célt szolgálja, hogy a megfelelő kémiai szerkezetű idegen anyag ellen kelljen reagálnia a fehérvérsejtjeinknek. Amúgy az influenzaoltás mindig így készül el, a vivőanyag fix, a benne szállított vírustörzset cserélik, évről évre ez történik, egy gyorsan mutálódó vírus ellen így lehet reagálni. Amúgy ha 5 évig tesztelték volna most azt mondanád, hogy 10 év után jelentkezik a szövődménye, ha pedig 100 éve akkor azt mondanád, hogy az ükunokáinkon, szóval ennek így nincs sok értelme...

2009. nov. 10. 16:41
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
Előző vagyok, az MTI természetesen MTA (Magyar Tudományos Akadémia, Magyarország legműveltebb és legbölcsebb embereit tömörítő szervezete) akart lenni.
2009. nov. 10. 16:42
 17/20 A kérdező kommentje:
örülök, hogy a 16 válaszból kb 2 tartozik konkrétan a kérdéshez, a többiek veszekedjenek privátban. -.-
2009. nov. 10. 17:10
 18/20 anonim ***** válasza:
a WHO jelent neked valamit????
2009. nov. 10. 19:36
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

kíváncsi lennék a "hős"orvosokra akik ellenzik meg nem adják be a védőoltást,mit szólnának,ha elkezdenének hullani az emberek meg a gyerekek,mint a legyek??? akkor hol lennének a nagypofájú ÉN aztán nem adom be senkinek orvosok,ha egyáltalán orvosnak lehet nevezni az ilyet.

ezek szarok nem pedig orvosok,mindnek be kéne vonni az engedélyét és kib@szni az utcára.

2009. nov. 10. 19:42
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
ja és a válasz,mert a ma élő emberek nem találkoztak még ezzel a vírussal,és sokkal erősebb a válaszreakció mint más vírusokkal szemben.
2009. nov. 10. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!