Ha ebben az évben kb 5ik alkalommal van tüszős/mandulagyulladásom, szükséges a műtét?
Ez igy butaság! Hogy képzelitek, hogy ha felfogja a mandula a gyulladást, akkor nem lesz tüdőgyulladásod?
Azokat a mandulákat okvetlenül ki kell vetetni, minél előbb, annál jobb, de ha ilyen gyakran gyulladt, akkor lehet, hogy nem is fog menni a téli időszakban, és végig kell szenvedned a telet. Menj orvoshoz, az ő véleménye lesz a mérvadó, mindenképp előbb meg kell szüntetni a gyulladást!
Szerintem is vetesd ki, mert ami nem müködik jól az csak bajt okoz. Én a kislányomat magánrendelésen is megnézettem és azt mondták, hogy mindeféleképpen vetessem ki, mert csak a gond van vele. Ha bent marad, akkor évente 5-ször van gyulladás a szervezetedben, ami sok terhet ró a szívedre és más helyekre kevesebb energia jut az immunrendszerednek így ygakrabban párosulhat, más betegségekkel. Ha kiveszik, akkor a tüdőgyulladást valóban nagyobb eséllyel kaphatod el, de ha mindennap edzel, akkor ondolom egészségesen élsz, tehet kisebb a rizikója. Nekem 16 éve vették ki a mandulámat és ez idő alatt 3-szor volt tüdőgyulladasom, pedig kijártam 3 iskolát, dolgoztam és most gyerekeim járnak közösségbe, mégse kapok el semmi újat. A kislányomnak a műtét előtt folyamatosan megfázásos panaszai voltak 2 évesen állandó mandulagyulladása volt. 1 éve és 6 hónapja vették ki a manduláját azóta egy ici pici orrfolyáson semmi baja nem volt, pedig az öcse mellette folyamatosa náthás. Tehát szerintem mivel nincs ,meg az gócpont, - ami mellesleg, folyamatosan gyulladásban tartotta a szervezetét, mégha a gyógyszerek el is nyomják a látszati tüneteket - sokkal jobban jártunk.
Ez az én véleményem és tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!