Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megéri a H1N1 elleni védőoltás?

Megéri a H1N1 elleni védőoltás?

Figyelt kérdés
Jó rendben, én vagyok már 6000. aki ezt kérdezi, de nem hagy nyugodni. Az orvosommal beszéltem, ő mindenképp ajánlja, nincs mellékbetegségem, de állítólag életveszélyes szövődményei lehetnek. És ha beoltatom magam, az majd megvéd? Mert olyat is hallottam, hogy valaki az oltástól lett beteg:S
2009. nov. 9. 15:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%

16:26-osnak. Az influenza elleni oltás nem a megfázás ellen véd, hanem, mint a neve is mutatja influenza ellen...

Ja, és az oltásoknak nincsenek szövődményei évtizedek múlva, vagy a beadás után jelentkeznek maxiumum pár héttel, vagy sohasem. Amennyiben nincs igazam, akkor kérlek, hogy nevezz meg egy olyan oltást, aminek évtizedek múlva lettek szövődményei, és akkor visszavonok mindent.

2009. nov. 9. 17:14
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

"Mert olyat is hallottam, hogy valaki az oltástól lett beteg:S"

A H1N1 oltástól? Ki? Túlképezted magad, olyanokat tudsz, amit senki más nem! :D

2009. nov. 9. 17:44
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Tegnap este leinformáltuk a mi gyermekorvosunkat, aki családtag, az ő véleménye az, hogy egészséges felnőtteknek fölösleges beadni, de ha valaki attól érzi jobban magát oltassa be, mert áretani nem fog.A gyerekeknek , viszont nem mert ők azok ellen a dolgok ellen, amik a szövődményeket okozzák, már be vannak oltva.
2009. nov. 9. 19:23
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Az, hogy az oltás árt egy hülyeség, hosszútávú szövődményekkel riogatni az embereket pedig a legaljasabb dolog. Mi az, hogy "arra nem tesztelték le"? És Te letesztelted hosszútávú szövődményekre és vannak neki? Amennyiben nem, akkor miből gondolod ezt a marhaságot?

Az influenzától való tartás és a pénztárcátok vastagsága alapján döntsetek ne pedig az idióta áltudományos szövődményes mikrochipes hisztéria alapján.

2009. nov. 9. 19:26
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

tegnap 16:26-es válaszolónak: az influenza elleni oltás a megfázástól nem véd! csak az influenza ellen.

Kérdésre válaszolva: Szerintem megéri és mi már be is vagyunk oltva, a család többi tagja a héten kapja meg.

2009. nov. 10. 08:42
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
Tavaly a lányomat /egészséges,17éves/ ledöntötte az influenza pedig vitamint is szed ,rossz volt nézni,magas láza volt napokig ,mikor azt hittük jól van 2napra rá újra belázasodott nem bírt menni úgy fájtak az izületei,tüdőgyuszi gyanús volt . Idén leoltották az újjal is, minket is ,semmi bajunk,7 és 2éves gyermekem oltása is folyamatban van.
2009. nov. 10. 11:04
 17/20 anonim ***** válasza:
47%

11:04-es: sajnos általános tévhit, hogy a vitaminszedés megvéd a vírusoktól. Ebben egy csepp igazság sincs sajnos. Ugyan úgy beléd jut a vírus és ugyan úgy küzd ellene az immunrendszer, aminek a küzdési sebessége genetikailag kódolt. Az egészséges életmóddal legfeljebb magasabbra tornázható az a vírusszám határérték, ami a megbetegedés tüneteinek jelentkezéséhez vezethet, de ez se jelentősen.

A vírusfertőzés ellen két hatékony védelme van az emberiségnek:

- kontaktusok kerülése, így nem juthat a szervezetedbe a vírus

- oltóanyagok, melyek segítségével a szervezet megfelelő memóriasejteket fejleszt ki melyek segítségével azonnal le tudja reagálni a vírus támadását és nem akkor kell majd "kifejlesztenie" a megfelelő kémiai szerkezetű antitesteket

2009. nov. 10. 11:27
 18/20 anonim ***** válasza:

"- kontaktusok kerülése, így nem juthat a szervezetedbe a vírus"

Csináld így...de ha egyszer elrontod, akkor véged. Ha nem szedsz össze semmilen vírust sem, akkor az immunrendszered unatkozni fog és nagy eséllyel leszel allergiás. Ha mégis összeszedsz valamit akkor az immunrendszered nem tud időben lépni, mert már rég találkozott vírussal és akkor nagyon beteg leszel. Egy életen keresztül nem lehet vírusmentesen élni, vagy várod, hogy mikor csap le rád nagyobb erővel, vagy nem félsz tőle, hanem harcolsz vele.

2009. nov. 10. 17:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Én még véletlenül sem mondtam, hogy ez a helyes út, csak azt, hogy egy adott vírus ellen hatékonyan lehet úgy is védekezni, ha nem adod meg neki a lehetőséget arra, hogy beléd jusson.

Részemről 2 hete beoltattam magam.

2009. nov. 10. 17:38
 20/20 anonim ***** válasza:
47%
11:27 nagyon nagy butaságokat irsz az immunrendszerrel kapcsolatban!!Inkább ne tetted volna...,csak röhögtem az egészen!:D
2009. nov. 10. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!