Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Küzd valaki vélbég tályoggal?

Küzd valaki vélbég tályoggal?

Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 20:54
 1/10 anonim válasza:
én végbél körülivel küzdöttem 1 évig és 3szor műtöttek.nyugodtan kérdezhetsz ha gondolod.
2009. nov. 10. 17:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi,hogy írtál. Pontosítok,mert én is végbél körülivel küzdök,de már lassan 3 éve. Engem is már 4x műtöttek Olaszországban,1x otthon,d otthon csak felvágtál érzéstelenítés nélkül (gondolhatod),és úgy nyomták ki a felgyülemlett gennyet. É s neked elmúlott teljesen? Hogyan? Mindenre kíváncsi vagyok. Válaszod előre is kszönöm.
2009. nov. 10. 19:07
 3/10 anonim válasza:
ááúú ezt olvasni is rossz volt,nekem elöször felvágták és kitisztották.de engem mind a 3szor altattak.aztán nem gyogyult meg.Mivel kecskeméti vagyok itt műtöttek a SZTKba de nem sikerült a műtét hónapokig jártam kezelésekre és semmi,továbbra is gennyezett.aztán megeleégeltük,elmentünk szintén itt Kecskeméten a honvéd korházba most szeptemberbe volt a műtét..Az másodiknál alig birtam menni,ülni meg aztán végképp nem.Az utolsónál a műtét napján már rá birtam ülni és nem fájt egyáltalán (csak amikor a csövet kihuzták..)Szóval a korházak közt hatalmas különbség van.Most már teljesen begyogyult már október óta nem kell járnom kontrollra.nekem ezt ugy érték el hogy összevarrták a két farpofám és ugy gyogyult alatta a seb mert nekem fent volt a vágány elején.most annyi van hogy van ott egy pukli de ez legyen a legkisebb bajom azok után amiken keresztül mentem.
2009. nov. 11. 18:12
 4/10 anonim válasza:
Ja és azzal nem mennek semmire ha csak kipucolják mert ugyanugy ki fog újulni.Nem tudom hova valosi vagy de tudom ajánlani a kecskeméti honvád korházat egynapos sebészetét.nem is kell sokat bent lenned és meg is csinálják rendesen és mi még nem is fizettünk a dokinak mert az elözönek egy csomo pénzt adtunk a semmiért.
2009. nov. 11. 18:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Szia! Hát én Zalai vagyok,de kint élek Olaszországban,ezért műtöttek mindig itt. Az első műtét után 2 naponta kellett járni vissza,mert tisztították,stb. Aztán azt gondoltam,hogy ennyi volt. Eltelt fél év,előjött ugyanott. Akkor másodszorra megint megműtöttek egy másik kórházba,mert közbe elköltöztünk. Itt már képzeld másnap kiengedtek és szegény férjemnek kellett mindig kipucolnia,mert ugye én nem láttam hol van. na ez is meggyógyult,gondoltam talán vége.

Aztán fél évre rá megint előjött,akkor a másik oldalon.Azzal is megműtöttek,már nem is féltem,nagyon hozzászoktam. Aztán voltunk otthon,hát egyik napról a másikra jött elő,de úgy,hogy én sem tudtam se menni,se ülni. Aztán fogták Zalaegerszegen és minden nélkül vágtak egy kis rést,és kinyomták a gennyet (Azért nem műtötték,mert azt mondták nincs még teljesen beágyazódva,vagy valami ilyesmi) De hogy őszinte legyek,talán ez volt a legszerencsésebb,mert most megint feltöltődött,de a vágásnál keletkezett valami pattanásszerű valami,és ott lassacskán kifolyik a váladék. De már nagyon elegem van,és azt sem tudták megmondani,hogy mitől van. És ráadásul ugye a legrosszabb helyen.Hát Kecskemét sajna elég messze van tőlünk,de azért nagyon szépen köszönöm,hogy írtál. És nem mondták neked,hogy újból előjöhet? Engem már testileg és lelkileg is kikészít. De akkor ezek szerint elmúlhat egyszer,ha olyan helyen műtenek.

2009. nov. 11. 19:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Én 7 évig kínlódtam egy végbéltályoggal, illetve annak következményeivel. Egyik napról a másikra jött elő, fürdés közben tapintottam egy duzzanatot a végbelem környékén. Azt hittem, szőrtüszőgyulladás, kenegettem, de hetek múlva sem javult. Aztán egy év múlva begyulladt úgy, hogy járni sem tudtam, és 41 fokos lázam volt. Fel kellett vágni, és két hét ülőfürdőzés, meg kenegetés után úgy tűnt, begyógyult a seb. De nem így történt: egy nap wc-zés közben a papíron hatalmas vérfolt éktelenkedett, és időről időre (különösen híg széklet esetén) begyulladt a seb és nagyon fájt. Egyszer aztán bedagadt a tályog helye és a végbelem nyílása is. Kamillás fürdő, svédcsepp és Varázsdió kenőcs használata után kifakadt és az alsónadrágomat elöntötte a gennyes vér. Ezután derült ki, hogy sipoly alakult ki, és újra műteni kell. Most a műtét után egy hónappal úgy néz ki (remélem), vége a szenvedéseknek és meggyógyultam...
2009. nov. 12. 06:19
 7/10 anonim válasza:
nekem ez már tuti nem fog kiújulni mert összevarrták igy ott már 100 hogy nem jön ki többet!sztem vmelyik korházba érdeklődnöd kéne hogy mi lenne ha ugy csinálnák mint az enyémet..
2009. nov. 12. 18:10
 8/10 Tutujka ***** válasza:

én most csöppentem bele, de amikor felvágták érzéstelenítés nélkül, azt hittem menten ott halok meg.

Szóval felkészülhetek, hogy kiújul. Hát ez nem jó hír, nagyon nem jól.

Most ott tartok, hogy két napja vágták fel, de maga a kipucolás is kínszenvedés.

Remélem nem tart sokáig és a szerencsések egyike leszek, akiknek nem kell attól tartania, hogy visszaújul.

2010. ápr. 28. 19:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Sza!

Én még az egykori kérdés kiíró vagyok. Azóta mióta feltettem a kérdést,már 2 műtéten megint túlestem. Egyik altatásban történt,egy újfajta módszerrel,bennt hagytak 10 napig egy csövet,amin keresztül tisztult,ürült,azóta nincs vele baj,de hát megszenvedtem vele.

A másik oldalon nemrég vágták fel,azt csak helyi érzéstelenítéssel,mert nem volt olyan vészes,hát szerintem az megint ki fog újulni. De bízom benn,hogy talán egy darabig nyugtom lesz.

Remélem te szerencsésebb leszel!

Kitartás!

2010. ápr. 29. 14:05
 10/10 anonim válasza:

Tudnátok segíteni? (Sajnos ahogy olvasom ti már átestetek hasonlón..)

Tegnap vettem észre egy gumót közvetlenül a végbélnyílásom mellett. Félek hogy tályog. Nem fáj, de nyomásra érzékeny és alapból is érzem hogy ott van.

Ha tényleg tályog, akkor van rá esély, hogy magától kifakad?

Ha nem, akkor milyen orvoshoz kell ezzel fordulni? Sebészhez?

Lehet ezt valahogy kezelni, vagy elkerülhetetlen a műtét?

Kicsit meg vagyok ijedve azóta...

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

2010. aug. 5. 07:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!