Visszatérő köhögés! Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Férjemnél visszatérő száraz köhögés, köhécselés jelentkezik. Általában ősszel elkap valamit, náthás lesz, elkezd köhögni. Elmegy orvoshoz, írnak neki valami antibiotikumot, volt már hogy küldték mellkasi röntgenre,stb. Nem találtak semmit, de ha a megfázás elmúlik, a száraz köhögése megmarad. Sokáig tart, hetekig, van hogy hónapokig köhécsel, és mindig visszatér. Volt már valakinek hasonló? Hová lehetne ezzel a tünettel fordulni? Én csak valami légúti megbetegedésre gondolok, mert mindig hűvös időben jön neki elő. De allergia is lehet a dologban?2013. okt. 2. 08:40
1/4 anonim válasza:
Megfázás után nagyon sok embernél ez van, a köhögés heteg is elhúzódik, persze lehet allergia is, de ki kell vizsgáltatni, mellkasröntgen, gégészet, allergia vizsgálat.
2/4 SzilKa válasza:
Allergia is lehet, de akár még reflux is. Nem szokott égni a gyomra?
3/4 anonim válasza:
Én vendéglátásban dolgoztam nem dohányzóként, amíg még lehetett mindenhol szívni. Teljesen kivolt tőle a tüdőm, hazamentem és csak köhécseltem. A legrosszabb vízszintesben volt, órákig tartott mire el tudtam aludni, mire abbamaradt az irritáció. Én egyszer meguntam ezt és elmentem egy háziorvoshoz, még csak nem is a sajátomhoz, mert ő vidéken van. Ott kaptam egy bronchovaxom nevű vényköteles gyógyszert, amit 3 hónapig kellett szedni, úgy, hogy egy levél gyógyszer, aztán szünet, aztán megint gyógyszer és megint szünet, 3 levél tabletta volt benne. Ebben elölt baktériumok vannak összegyűjtve, a leggyakrabban előforduló légúti betegségeket okozók és úgy működik, mint egy védőoltás. Az elölt bacikra ellenanyagot termel az immunrendszer és sokkal kevésbé lesz fogékony légúti nyavalyákra. Akkoriban ez 6 ezer forint körüli áron volt kapható, de nekem nagyon bevált, egy kúrát csináltam és azóta maximum évente jött ki enyhe nátha.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
A gyomra nem szokott égni. Ahová beutaló kell akkor megpróbáljuk kikönyörögni az orvostól, a többire meg elmegyünk. És rákérdezünk akkor erre a gyógyszerre is. Hátha neki is használna!
Még egyszer köszönöm! Szép Napot Nektek!
2013. okt. 2. 15:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!