A H1N1 vírus tényleg jobban árt az erős immunrendszerű mbereknek?
Ezt akármilyen betegségre rá lehetne mondani, mert mindenre reagál a szervezet.
Az állítás nem igaz, csak egy újabb ok a tömeghisztériára.
Na ez egy nagy baromság, nem tudom kinek az agyából pattant ki, ezzel csak azt akarják elérni, hogy az eberek oltassákbe magukat, mivel nem nagyon fogy a vakcina és így nem térül vissza az ára.
A hülye, akinek nem inge ne vegye magára , az beveszi ezt a baromságot és másnap már megy is az orvoshoz beadatni a védőoltást.
Akinek van egy kis alaptudása, az tudja, hogy a vírusok, bacik és egyéb betegségek éppen, hogy a legyenggült immunrendszert tudják megtámadni. Egy "egészéges szervezetnek" van olyan erős az immunrendszere, ha még el is kapja a infulenzát,vagy pl. bár milyen vírust, náthát, ki tud ebből lábalni, nem halálos.
A veszélyeztetettek azok az idősek illetve a csecsemők és az 1 vagy 2 év alattiak, mert ekkor még az immunrendszer nincs kifejlődve teljesen, így meglehetősen védetelen a szervezet a bejutó idegen "testekte"
Nem vagyok orvos, de ezt még én is tudom. Nekem nem tudják beadni ezt a baromságot.
Nem teljesen így van, de van valóság alapja. Egy másik topikba már beírtam, hogy az orvosi egyetemen mit mondtak róla (kicsit közérthetőbben átfogalmazva):
A H1N1, mint vírus "gyengébb" a hagyományos influenzánál. A baj az, hogy nagyon erős immunválaszt indukál, azaz szervezet jobban védekezik a kelleténél, így a védekezés több kárt okoz, mint hasznot. Ezért vannak veszélyeztetve az "erős" immunrendszerű egyének. A túlzott védekezés miatt szövetkárosodás alakul ki a tüdőben, és ez a károsodott szövet a BAKTERIÁLIS felülfertőződés melegágya. Közvetlenül senkit sem ölt meg a vírus, hanem az általa elősegített bakteriális tüdőgyulladás szedte az áldozatokat. Szóval, ezért veszélyes az új influnza.
Azt még hozzáteszem, hogy senkinek sem egyforma az immunrendszere, azok vannak veszélyben, akik nagyon "erősen" fognak reagálni a vírusra (pl. a pallagfűre is van, aki hyperszenzitív és allergiás lesz, míg másnál nem okoz tüneteket a pollenje).
De természetesen kicsit túl van lihegve a dolog, akiket én láttam, hogy elkapták, 3-4 alatt rendbejöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!