Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kicsit ciki a kérdés, de már...

Kicsit ciki a kérdés, de már másodszor jön ki valamilyen pattanásféle elég kellemetlen helyen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bár pattanásnak elég nagy inkább mondanám csomónak, de ez a kisebb probléma. Elnézést kérek előre, de csak így tudom megfogalmazni: a seggvályatom felső részében jön ki, az ánuszom felett kb. 5-7centire, az átmérője kb 2-3cm ami kint van, viszont a csomó maga olyan 6cm átmérőjű és nagyon fáj, nem bírok leülni, minden mozdulat fáj, egyedül állni birok. Első alkalommal amikor voltam az orvosnál, csak antibiotikumot írt fel. Amikor először kifakadt, sárgás-véres genny folyt ki belőle, de most ismét megtörtént, még csak nől, de nagyon fáj. Kérlek segítsetek... :(

2013. szept. 14. 23:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez inkább szőrtüszőgyulladás és bőrgyógyásznak kellene megmutatni. Rokonomnak a derekán jött ki, bőrgyógyász adott rá egy kenőcsöt amitől végleg elmúlt. Antibiotikum pedig helyi kezelés nélkül nem feltétlenül hatékony.
2013. szept. 14. 23:42
 2/7 anonim ***** válasza:
ajjaj, hétfőn sürgősen keress fel egy másik dokit
2013. szept. 14. 23:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, de voltam már másik orvosnál is, ő is ugyanazt mondta, hogy fel kell nyitni, ki kell tisztítani, de nem csinált semmit, csak kaptam rá gyógyszert. Szerintetek priváthoz kellene elmennem? Hátha az csinál is valamit?
2013. szept. 14. 23:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Eltömődik egy faggyúmirigy,ami befertőződik, ezért lesz gennyes. Amikor gyulladt antibiotikumos kezelés kell rá. Azért nem csináltak semmit. ha elmúlik a gyulladás,akkor menj vissza az orvoshoz,mert akkor lehet kimetszeni,h ne jöjjön vissza többet.
2013. szept. 15. 00:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Arra tippelek, hogy pilonidalis cisztád lehet. Itt olvashatsz róla bővebben: [link]

Sebészhez kellene fordulnod vele, másképp nem nagyon fog megoldódni.

2013. szept. 15. 00:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Az sem árt ha kivizsgáltatod magad. Le lehet gyengülve az immunrendszered.
2013. szept. 15. 06:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez szerintem is sinus pylonidalis. Sebészetre kell ezzel elmenni, ott kimetszik, kiferőtlenítik, hogy ne jöjjön elő többet. A befelé növő szőrszálak okozzák, gyakorlatilag olyan, mint egy nagy pattanás.
2013. szept. 15. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!