Évek óta tartó hasmenés? Elegem van! Mondjatok valamit!
20 éves fiú vagyok.
kb már 4-5 éve hasmenésem van: van h napi 2x híg széklet de türhető, nem kell rohannom, de van h napi 3-4x erős inger jön hirtelen és akkor alig érek el a wc-hez. Még jó, h a közelben van a melóhelyem így napközben is haza tudok sprintelni a klotyóra.
Voltam orvosnál persze, azt mndta a súlyom miatt (175 cm, 105-106 kg) nem dolgozik jól a májam, ezért fosok úgymond, fogyjak le. ennyi volt! A gond, h meló és az otthoni teendők mellett (apámmal élek, de magam látom el) egyszerűen nincs időm sportolni, sokat és hizlalót nem eszek, csak ritkán. Olykor kondizok, ritkán futok, a szomszéd faluba gyalog járok ami kb 2-2.5 km, ezt van h heti 2x is megjárom. Mégis mi a francot tegyek? Elegem van totálisan! Félek h a hasmenés nagy károkat okoz bennem :(
az orvos ki is vizsgált vagy csak ennyit mondott
kéne egy vérkép, allergiateszt, szűrni kéne tejcukorra, tejfehérjére, lisztérzékenységre, megnézni a pajzsmirigyedet
valami oka van a hasmenésnek, nem hiszem, hogy a túlsúly miatt lenne
Van egy rossz hírem, szerintem ha évek óta tart, akkor igen is komoly a baj... Nekem az öcsém járt ugyanígy, ő "megúszta" egy sor vizsgálat után egy "kis" vastagbél műtéttel... Tudod itt a vastagbéllel van a gond (persze nem feltétlenül, de szerintem nagyon esélyes vagy rá, főleg ha a hasad is fáj wc-zés közben). Van két betegség: a colitis ulcerosa és a chron, talán olvass utánuk. Persze lehet, hogy nem ez a bajod, de szerintem egy vastagbél tükrözés hasznos lehet!! Vállad be, mert ha ez a problémád, nagyon súlyos következményei lehetnek!!
Egyébként öcsémen kívül 2 másik ismerősömnek is hasonló problémája van, és ugyanúgy ez a betegségük..:/
Köszönöm a válaszokat!
hát most konkrétan majd' kiugrik a szivem a tükrözés hallatán, de... ha muszáj :/
Én hasonló panaszok miatt voltam tükrözésen. A kínos szituáción kívül nekem más nem volt, nem fájt, kaptam szurit. A Crohn-sok és a colitis ulcerosa-sok éjszaka is mennek wc-re. Én is ezekre gondoltam,hogy nekem is ez van. Nekem reggel és délelőtt lezajlott ez a hasmenéses széklet ürítés, amiből az első még egész jó állagú volt, utána már lazább. Sokszor még az ajtóból vagy a lépcsőház elől is fel kellett jönnöm.
Negatív lett a tükrözés eredménye. IBS / irritábilis bél szindróma/ diagnózist kaptam, pár hónapig szedtem rá a Dicetel tablettát. Igazából akkor múlt el, amikor kihagytam a tejet, szóval a laktóz intolerancia kezdeti szakaszában is csak hasmenés van, később jön a hasfájás és a gázosodás.
Köszönöm a válaszokat!
mielőbb sort fogok keríteni a dokira, bármi ís legyen!
#6. aids-es lehet szűz is? mert én még nem szexeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!