Ez herpesz lenne?

Figyelt kérdés

[link]

A derekamon? o.O Vagy inkább valami allergia? Jó persze, ez nem orvosi fórum, de magán bőrgyógyászhoz is max. szerdára van időpont szóval addig is érdekelne mi a fene lehet ez?

2013. aug. 3. 02:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%,h herpes. Vegyél a patikában krémet(Zovirax,Hevizos) és kenjed. Mikor kezdődött? Fájdalmas? Figyeld,ha csak ez az egy csoport marad egyszerű herpesről van szó,de ha ugyanezen az oldaladon több helyen is jön néhány napon belül,akkor övsömör lesz.
2013. aug. 3. 07:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez övsömör szerintem / a herpes zoostert az idegdúcban megbújt bárányhimlőt okozó herpes vírus okozza/.

Vigyázz,ha olyan személlyel találkozol, aki nem volt bárányhimlős akkor az lesz. Kismamáknál van inkább gond, aki nem esett át rajta.

Nyáron sokkal jobban előjön a zoster , a nap megprovokálja.

2013. aug. 3. 09:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Fájni nem mondanám, hogy fáj, csak ha mondjuk jól megnyomom, de akkor is úgy, mint egy szétvakart szúnyogcsípés, mert mielőtt hólyagos lett szét vakartam.

Kijött a kisujjamon is sok kis hólyag, meg a lábszáramon is, mert van pár dolog, amit, ha eszek-iszok akkor kijön. De azok vissza is húzódtak meg nem ennyire közel voltak/nem nőttek meg így.

Ez először viszketett, aztán csak meg volt dagadva, utána meg hólyagos lett, aztán nagyobbak lettek a hólyagok. Úgy kedden kezdődött, szerintem kb. szerda óta hólyagos.

Hát ez jó akkor. :/ Sose volt herpeszem, meg mostanában másnak se. Meg ott ahol a hátam és a fenekem találkozik.. csúcs.. Mondjuk legalább nem látszik.

2013. aug. 3. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát ez lehet övsömör.. hasonlít rá.
2013. aug. 5. 01:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor lassan 1 hete. Úgyhogy nem valószínű,h több lesz már.

Lehet,h herpes simplex és lehet herpes zoster is. Kezelésében mindkettő hasonló, vírus elleni kenőcs és nem ártana Vitamin B komplexet szedned.

Az övsömört valóban a bárányhimlő vírusa okozza,csak olyan lehet övsömörös,aki már volt bárányhimlős,és aki még nem volt az az övsömörös betegtől bárányhimlős lehet,de nem a levegőn keresztül,CSAK a hólyagokban lévő váladéktól. Úgyhogy,ha azt nem érinti valaki nem kapja el tőled!

Ha egyszerű herpes,akkor viszont elképzelhető,h máskor is lesz ugyanezen a területen.

2013. aug. 5. 17:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Azóta már így "száradozik".
2013. aug. 5. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!