Ez herpesz lenne?
A derekamon? o.O Vagy inkább valami allergia? Jó persze, ez nem orvosi fórum, de magán bőrgyógyászhoz is max. szerdára van időpont szóval addig is érdekelne mi a fene lehet ez?

Ez övsömör szerintem / a herpes zoostert az idegdúcban megbújt bárányhimlőt okozó herpes vírus okozza/.
Vigyázz,ha olyan személlyel találkozol, aki nem volt bárányhimlős akkor az lesz. Kismamáknál van inkább gond, aki nem esett át rajta.
Nyáron sokkal jobban előjön a zoster , a nap megprovokálja.
Fájni nem mondanám, hogy fáj, csak ha mondjuk jól megnyomom, de akkor is úgy, mint egy szétvakart szúnyogcsípés, mert mielőtt hólyagos lett szét vakartam.
Kijött a kisujjamon is sok kis hólyag, meg a lábszáramon is, mert van pár dolog, amit, ha eszek-iszok akkor kijön. De azok vissza is húzódtak meg nem ennyire közel voltak/nem nőttek meg így.
Ez először viszketett, aztán csak meg volt dagadva, utána meg hólyagos lett, aztán nagyobbak lettek a hólyagok. Úgy kedden kezdődött, szerintem kb. szerda óta hólyagos.
Hát ez jó akkor. :/ Sose volt herpeszem, meg mostanában másnak se. Meg ott ahol a hátam és a fenekem találkozik.. csúcs.. Mondjuk legalább nem látszik.

Akkor lassan 1 hete. Úgyhogy nem valószínű,h több lesz már.
Lehet,h herpes simplex és lehet herpes zoster is. Kezelésében mindkettő hasonló, vírus elleni kenőcs és nem ártana Vitamin B komplexet szedned.
Az övsömört valóban a bárányhimlő vírusa okozza,csak olyan lehet övsömörös,aki már volt bárányhimlős,és aki még nem volt az az övsömörös betegtől bárányhimlős lehet,de nem a levegőn keresztül,CSAK a hólyagokban lévő váladéktól. Úgyhogy,ha azt nem érinti valaki nem kapja el tőled!
Ha egyszerű herpes,akkor viszont elképzelhető,h máskor is lesz ugyanezen a területen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!