Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Iszonyatos torokfájásnál mit...

Iszonyatos torokfájásnál mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Pár napja már fáj, de most annyira elkezdte, hogy nem bírom becsukni a szám. Képtelen vagyok bármit is lenyelni. Ilyenkor lehet valamit tenni?
2013. júl. 25. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha bakteriális eredetű, akkor az antibiotikum jó rá, ha vírusos, akkor nem. Addig is marad a sós vizes gargarizálás, a borogatás, a fájdalomcsillapító. A Tantum Verde oldat enyhébb esetben használ, de azon a szinten, amit leírtál, mát halottnak a csók. Én ilyenkor beveszek Algopyrint, és betekerem a nyakam törülközőbe, aztán megpróbálok aludni. De ha enni nem is tudsz, mindenképp igyál, leginkább citromos teát.
2013. júl. 25. 23:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor csináltam mindig hogy borsos húslevest benyaltam, a bors úgy elzsibbasztotta a torkom hogy már nem is fájt.

Mentolos krémet is kenhetsz a nyakadra

2013. júl. 25. 23:29
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem egy jön be: két gerezd fokhagyma, átnyomva, 4 kanál mézzel elkeverve. Én imádom az ízét is, ráadásul 1-2 nap alatt rendbe tesz. Operaénekes barátunktól tanultam el, egyébként ezt a gyógymódot.:)
2013. júl. 25. 23:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Algopyrin-re én is gondoltam, de az jó ilyen helyzetben? A többi tanácsot pedig inkább akkor fogadom meg ha kicsit javult a helyzet, most sajnos nem tudok még ivásra sem gondolni. Köszi a válaszokat!!
2013. júl. 26. 00:08
 5/5 anonim ***** válasza:
A sós víz nagon hatásos, gargalizálj langyos sós vízzel, nekem is nagyon fájt és pár üblögetés után elmúólt.
2013. júl. 26. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!