Miért csodálkoznak az egyre több H1N1-gyel fertőzött betegek létszámán?
Figyelt kérdés
Hallom a hírekben, hogy egyre nő az új influenzás betegek száma. Könyörgöm!!! Én vagyok hülye, ha nem csodálkozom? A napi hírekben tájékoztatják az embereket, hogy kik kapták meg az új védőoltást(orvosok,ápolók,mentősök, katonák.....). A védőoltás abból áll, hogy "megfertőznek" a vírussal, és majd a szervezetemben kialakul a védekezés. Az összes beoltott ember miért ne lehetne beteg? Egyébként a beoltott mentősök, orvosok, ápolónők nem fertőzhetek meg a legyengült betegeket, mert akkor nem csoda, ha meghalnak emberek.2009. okt. 16. 13:07
1/4 anonim válasza:
Amíg az oltás hatni kezd (2-3hét), addig a szervezet fogékonyabb a vírusra, tehát akkor könnyebben kapod meg, mintha nem lettél volna beoltva. Utána viszont jobb lesz, csak azt az időt kell kihúzni fertőzés nélkül. Ez az oltások sajátsága, nem a h1n1-nél van csak így.
2/4 anonim válasza:
jah, beadatták maguknak, csakhogy a vírus mutálódik, aztán előbbutóbb szart sem fog érni az oltás, mer az a válfaj ellen már nem véd.
ígyvolt ez a tavalyi sima influenzával is. sokan beoltatták magukat aztán mégis megkapták az influenzát. mert mutálódott.
3/4 anonim válasza:
Én tavaly nem kaptam meg, pedig beoltattam magam. Amúgy senki nem mondta, h ez az oltás örökös védettséget biztosít. Sima influenza ellen is minden évben újat csinálnak, mert mutálódik. A vírus már csak ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!