Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Bélférgem van, viszont a...

Bélférgem van, viszont a menstruációm ma jött meg?

Figyelt kérdés

Már gyanakodtam egy jó ideje, de volt h semmi jele nem volt, aztán igen.M jött meg, ma csak délig rendel az orvosom,így holnap mennék.

Mit szokott csinálni?Kérnek székletmintát?Ha igen hogy működik ez?

Nagyon félek Tőle, tudom h már népbetegség, de akkor is ciki..

Hogy zajlik ez az orvosnál?mintát kell adni?

2013. jún. 26. 13:01
 1/8 A kérdező kommentje:

még annyi, hogy állandóan fáradt vagyok, de nagyon..semmi energiám, 1-2 hete főleg

összefüggésben lehet?mondjam ?

2013. jún. 26. 13:02
 2/8 anonim ***** válasza:

A bél férgek paraziták, vérszegénységet is okozhatnak, ettől lehetsz fáradékony.

Ha cérnagilisztád van / pici nagyon vékony /, akkor ír fel Vermox-ot és kész. Ezt beszeded , megcsinálod az ismétlést és kész.

Viszont otthon a családtagoknál is előfordulhat. Érdemes nekik is figyelni a székletüket, mert ha kikezeled magad újra fertőződhetsz.

2013. jún. 26. 15:41
 3/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen

tehát annyi lesz,hogy felírja a gyógyszert, azt szedem az előírt szerint, majd ha nem tapasztalok semmit nem kell megint feliratnom?nem fog kérni székletet ugye?

2013. jún. 26. 16:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Elsőre szerintem nem.

Egyébként sem székletmintát kérnek ilyenkor, hanem végbélkaparékot, ami nem is igazán kaparék. Egy celofánnal fedett mintavevő pálca. Reggel ébredés után a végbélnyílást kell megtörölni vele. Éjjel ágy melegben jönnek ki a végbélnyílás köré lerakni a petéket a cérnagiliszták, így lehet vizsgálati anyagot levenni. Magadnak veszed le. Ha kérne ezt kérne, de miután láttad székletedben őket nem fog kérni. :)

2013. jún. 26. 16:09
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi

kicsit félek :((( cikinek érzem mondani..am is visszahúzódó vagyok :(

2013. jún. 26. 18:09
 6/8 anonim ***** válasza:
szia. megkérdezhetem hogy a fáradékonyságon kívül milyen tüneteid vannak még, amiből erre a betegségre következtettél?
2013. jún. 27. 12:59
 7/8 A kérdező kommentje:

igazából azért gyanakodtam mert néha viszketett esténként a fenekem, de nagyon ritkán és akkor nem is láttam semmit, ez után vizsgáltam már a székletemet is és láttam meg.A fáradékonyságra azt mondta h nem függ össze vele, csak ha nagyon régóta van bennem és vérszegénységet okozott(de nemtudom h mióta lehet) egyek sok gyümit mozogjak stb, ppmnt vizsgaidőszak után vagyok :) ha nem múlna el elküldenek laborba

ma voltam orvosnál,pont szabadságon volt, de az asszisztens felírta a Vermoxot és konzultált egy doktornővel

6db van benne, 2dobozzsal kell vennem, mrt a családtagjaimnak is be kell venni és a macskámnak is.ezen a héten egyet és jövőhéten is egyet

szóval csak 2 hét és azon belül is csak 2 db

remélem kiűzi őket ez a 2 is..mert egy oldalon láttam egy ilyen komit:

A kúrát vagy rendesen van értelme adni vagy nem szabad adni, mert akkor nem használ és ártunk vele, mivel a giliszta vígan él tovább és esetleg még a gyógyszerrel szemben is ellenálló lesz.

2013. jún. 27. 13:20
 8/8 A kérdező kommentje:

lemaradt a vége:

A Vermox terápia menete a következő: 3 este egymás után 1 tabletta, ha 1 hét múlva is van a székletben még giliszta, akkor meg kell ismételni

2013. jún. 27. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!