Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek? Menjek megint...

Mit tegyek? Menjek megint vérvételre?

Figyelt kérdés
Nyáron kiderült hogy vashiányos vérszegény vagyok. Akkor mentem el amikor már nagyon gyenge és fáradt voltam. Tardyferon drazsét kaptam amit 2 hónapig szedtem, de most elhagytam (3 hete). és most iszonyatosan fáradt vagyok, álmos, gyenge, és ma sokszor éreztem hogy ájulásközelben vagyok. Pedig rendesen alszom. Szerintetek mit tegyek?:( Nagyon rossz érzés.
2009. okt. 8. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, menj vissza a háziorvosodhoz és valószínűleg kérni fog kontroll labort.
2009. okt. 8. 20:21
 2/6 A kérdező kommentje:
amikor ez kiderült nem a házidokim utalt be mert messze voltam otthonról! és ő még ezt nem is tudja! és nem is tudok most sem hozzá menni mert most is távol vagyok otthonról, de másutt, mint ahol kiderült.
2009. okt. 8. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos tud arról, hogy elhagytad a gyógyszert?

Menj vissza hozzá, ő valószínűleg megint elküld laborra. A vérszegénység kezelése nem egyszerű, tudom, mert én is az vagyok. Én Maltofert szedek, de ezt sem tudom elhagyni egy éve, mert hozzád hasonló tüneteket produkálok.

2009. okt. 8. 20:24
 4/6 A kérdező kommentje:

huh nem tud róla. azóta vissza se mentem ahhoz a dokihoz mert már nem ott tartózkodok, az csak ilyen sürgősségi megoldás volt. most megint máshol vagyok, itt kéne elmennem.

huh pedig azt hittem már jól leszek... de ma nagyon rossz volt:( Pedig nem akarok folyton gyógyszert szedni mert tök sokszor hányingerem van tőle (a tardyferontól). napi 2-t szedek

2009. okt. 8. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogy a gyógyszer önmagában nem elég a vashiányos vérszegénység kezelésére. Hiszen, ha abbahagyod a tablettát és nem eszel mellé megfelelő, vasban gazdag ételeket, akkor nem oldódik meg a problémád. Mindig ki kell egészíteni diétával. És a vaskészítményeket ellenőrzés nélkül (rendszeres vérkép-kontroll) nem szabad szedni, tönkre tehetik a májat. Úgyhogy menj el szépen egy orvoshoz és mindenképp mondd el neki mi és hogy volt, és azt is, hogy a Tardyferron-tól hányingered van. Létezik más vaskészítmény is, amitől nem lenne.
2009. okt. 8. 20:39
 6/6 A kérdező kommentje:
hát ok majd megmondom neki.... csak nem tudom mikor tudok orvosnál járni legközelebb:SSSS
2009. okt. 8. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!