Kemoterápia alatt tényleg van olyan, hogy nem engednek be a pácienshez hozzátartozókat, csak a kezelőorvosok és a nővérek mehetnek be hozzá?
Egy közeli ismerősömet már sokadszorra kezelik kemoval és nagyon szeretném már meglátogatni, de még az édesanyját sem engedik a közelébe a dokik.
Azt tudom, hogy az immunrendszer ilyenkor legyengül és a fertőzések jobban terjedhetnek, de az interneten keresgélve én nem nagyon találtam ilyen szigorú tiltást, mint ami a Győri kórház onkológia osztályán van. Valaki tudna erre reflektálni?
Ha kórházban fekszik,azt nem tudom,mért nem engednek be,hisz ott is van látogatási idő. Hívd fel a kórházat és kérdezd meg.
Én bejáró voltam kemo alatt.Reggel mentem,délután jöttem és dolgoztam,utaztam közben.
Valami nem stimmel.Lehet,hogy ő nem akarja,hogy lásd ilyen állapotban.
Miért a kórházban akarod meglátogatni? Tedd otthon.
Több beteg fekszik egy szobában, akinek folyamatosan megy a kemó, olyan 6 órán keresztül. Tudod, milyen rossz érzés, kiszolgáltatva feküdni, és akinek éppen nem megy az infúzió, annak segítségével, állvánnyal kiszédülni a wcre?
Nővérek is maszkban kutyúlják az összetevőket. Gyerek soha nem tehette be a lábát az osztályra. Felnőtt sem maradt sokáig. Látványt, szagot nem lehet megszokni.
Bacilust sem kell behurcolni a látogatóknak.
Csak ismerősöd. Ne tedd ki kellemetlen látogatásnak.
Szigorú tiltás jogos, Debrecenben is így működik.
Kedves 3. válaszoló.Ha kórházban fekszik,az nem egy 6 órás kezelést jelent,és utána hazamegy,hanem akár heteket.Tehát van látogatási idő.De lehet,hogy nem akarja.
Utána kell járni a kórháznál,vagy közös ismerősnél.
A kemoterápia azonos tumor esetén is más lehet. Függ a betegség stádiumától, sőt a beteg súlyától, fizikai állapotától.
Kérdező! Inkább kérdezd meg tőle, vagy közeli rokontól, ismerőstől, szeretnék-e, hogy bemenj látogatni. Ne lepődj meg a nemleges választól. Nem személy szerint Neked szól.
A betegségnek, kiszolgáltatottságnak.
3.voltam
Akarja, hogy meglátogassam napi szinten beszélünk. Viszont addig nincs értelme lemennem vidékre ha nem biztos, hogy az ügyletes beenged a látogatási időben.
Remélem hétvégén már fogadhat látogatókat. Az édesanyja lassan már 3 hete nem látta őt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!