Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nem bírom már elviselni ezt a...

Nem bírom már elviselni ezt a fájdalmat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
folyamatosan tele van a szám aphtákkal/fekélyekkel. egyre durvábbak, már nem is gyógyulnak be rendesen, tiszta heg már a szám belülről. a leghülyébb helyeken jönnek ki, most is van 5 db, kettő közülük a nyelvemen, a másik másik 3 elég elérhetetlen helyen. az orvosok csak vitaminokkal tömnek és vizsgálatról vizsgálatra küldenek , de nem tudnak semmit. gondolnak az autoimmun betegségre, a Bechcet-szindrómára. Nem bírok enni, se inni, se beszélni, nagyon rossz kedvem van. Nem bírom elviselni ezt a folyamatosan fájdalmat, én nem akarok így élni, ezzel a fájdalommal. Kinek fogok majd így kelleni, ha tele van a szám ilyenekkel.. Mit tegyek? /Kérlek normális és nem sértő válaszokat írjatok, mert van épp elég bajom./
2013. máj. 14. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Orvosnál voltál? Mit mond?
2013. máj. 15. 08:48
 2/5 anonim ***** válasza:

lisztézékenység egyik tünete:SS

persze ennek az eséje 1:100 hoz

szerintem menj el valami másik orvoshoz ez valami fertőzés lehet

2013. máj. 15. 14:37
 3/5 A kérdező kommentje:
persze voltam orvosnál, folyton oda járok. már 2 kórház vizsgált, most nyáron pedig Pestre is fel akarok menni, hogy ott is vizsgáljanak. Liszt érzékeny nem vagyok, mert csináltak rá vizsgálatot, meg tükröztek is és nem mutatta ki.
2013. máj. 15. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia, az elso ami eszembe jutott es Te is emlitetted: autoimmun betegseg, de nem a Bechcet-szindroma. A szaj fekelyesedese a Lupus egyik tunete. A diagnozishoz kulonfele teszteket kell elvegezni, eleg nehez beazonositani. A Lupus gyogyithatatlan, de kulonfele gyogyszerek es immunrendszer-erosito kurak mellett a tunetek megszuntethetok.

Okozhatjak a fekelyeket hormonalis valtozasok is. Nem tudom, hany eves vagy, de ha tinedzser koru vagy kozepkoru no, akkor ez is allhat a hatterben. Itt hormonterapia segithet.

Tovabbi okok kozott szerepel a B12 vitamin hianya es szajrak. Mindekeppen kerd ezek vizsgalatat is.

Ha vannak feher lepedekkel boritott teruletek a nyelveden vagy a szajpadlasodon, akkor gombafertozes vagy virusfertozes all a hatterben.

Tuneti kezelesre a kovetkezoket javaslom:

A fekelyre vekonyan kenj tiszta szodabikarbona por es viz kevereket (paszta) egy retegben. Ez leviszi a gyulladast.

Gyogyszertarban valoszinuleg tudnak ajanlani klinikai szajoblogetoket vagy fajdalomcsillapitot, ami elviselhetove teszi az allapotodat.

Ezek az aphtak es fekelyek nem ragalyosak.

Mindenkeppen keruld a sos, fuszeres, csipos eteleket, a kave es egyeb forro italok es a citrusfelek fogyasztasat.

Gargalizalj minden este hideg, sos vizzel, ez is sokat segithet.

Remelem hamarosan jobban leszel, erot es kitartast kivanok.

Erdekelne, sikerul-e majd meggyogyulnod.

2013. jún. 1. 12:18
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ! azt a vitamint már szedtem, de jobb nem lett tőle :/ a hormonra én is gondoltam, de erre nem tudom, hogy teszteltek e. A nyelvem eléggé lepedékes. És most már romlott a helyzet, mert a garatívem és a nyelőcsövem eleje is tele van aphtával, de ezek nagyon brutálisan néznek ki. Megint meg akarnak tükrözni ezért. A fájdalom enyhítésére írt dolgokat pedig majd kipróbálom. Egyébként 17 éves lány vagyok . És ha van valami előrébb jutás, akkor majd írok:)
2013. jún. 1. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!