Milyen házi praktikák vannak láb és körömgombára? Akár vény nélkül kapható olcsó ecsetelő vagy hasonló is érdekelne.
Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 15:03
11/11 anonim válasza:
Olló, reszelő és HYPO! A lényeg az, hogy a beteg rész felett amennyire csak lehet vágjuk a körmöt rövidre. Ezután vékonyítsuk el a köröm felületét amennyire csak lehet, hogy a fülpáclikával felvitt HYPO (igen, hígítatlan szürke flakonos háztartási fehérítő, max 5% aktív klórtartalommal) könnyebben behatolhasson a köröm mélyebb rétegeibe. Előzőleg nem árt kiáztatni a lábat valamilyen módszerrel. Én a kezemen elterjedt körömgombámat gyógyítottam nagy sikerrel. Nekem a kezemen olyan gomba nőtt, ami a köröm széléről a köröm alatt terjedt befelé, és ezért nagyon nehéz volt kezelni. Mivel a gomba megeszi a köröm alsó rétegét, felülről nehéz bejuttatni bármit is, ameddig a köröm nincs reszelővel elvékonyít a beteg körömrész felett, oldalról pedig a gomba a terjedése során egy olyan elhalt anyagréteget hagy maga után, amin egy idő után szintén nem sok minden szer juthat be a célterületre. Azonban ha a körmöt tövig vágjuk, majd elvékonyítjuk reszelővel a beteg rész felett, akkor "beelőzhetjük" a további terjedését az által, hogy a felé ecsetelt HYPO behatol a körömbe, és kifejti hatását. A HYPO nekem nem irritálta a bőrömet. A gomba elterjedtségének a stádiumától függően több kezelés is szükséges lehet, de a HYPO nagyon hatékony, már egy kezelés után is megfelelően előkészítve a terepet látványos a hatása. A másik fontos dolog, hogy zoknikat, lábbeliket és körömápoló készletet fertőtleníteni kell, továbbá étrendi és életmódbeli változtatások is szükségesek lehetnek. A gombát a túlzott cukorbevitel, alkoholfogyasztás stb. segít életben tartani, tehát a gomba sok esetben egy helytelen élet és gondolkodásmódra is felhívja a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!