Kullancs csípés után lila, vérvétel utáni sebhez hasonló dolog normális?
Szerdán voltunk kirándulni(ma vasárnap van), utána átvizsgáltak és nem találtak kullancsot. Ma azonban anyukám nézte, mi van a térhajlatomban, megböktük, leesett és egy kullancs (legalábbis azt hisszük) volt. Tele volt vérrel,de egy kisebb példány.
Most fél centi átmérőjű, kissé kemény lila seb van a helyén. Ez normális?Vagy kellene orvoshoz mennem vele?
orvos
a kullancsot meg, ha még megvan, bevizsgáltatni
Bevallom, abban sem vagyok biztos, hogy kullancs volt. Sajnos anya összenyomta, így már nincsen meg. De a képeket nézve nem volt olyan hosszú lábú, inkább csak pici, rövidek és tök fekete volt az egész.
Régebben volt nálunk ágypoloska, ahhoz kicsit jobban hasonlított, de ahhoz sem teljesen. Viszont az sokat csípett meg, mire sikerült kiírta és az sose hagyott lila kemény sebet.
Értem, akkor valószínűleg helyi reakció. EGyébként nem szakadt bele a feje, mikor lepottyant, akkor élt és mozgatta.
MIlyen orvoshoz kell menni?Bőrgyógyász?
#4-nél a pont. Nekem is pont egy ilyen lila folt van a lábamon, picit viszket, de nem is első alkalom, másrészt én veled ellentétben biztos vagyok abban, hogy kullancs nyoma. Na meg abban is, hogy benne van a feje, mert nem voltam elég óvatos :/ Nem első eset, és sose volt még bajom belőle.
Amúgy a leírásod alapján te is kullancsot láthattál. Annak sincs hosszú lába, a feje elég apró, és a hátsó felét szívja teli vérrel, mint a szúnyog. Ha nem vagy elég óvatos, mikor eltávolítod, akkor ez a része marad csak a kezedben, a feje meg benned :) A szervezet idővel kiveti, addig picit kellemetlen, de semmi komoly.
A kullancscsípés ilyesmi tüneteit komolyan kell venni, menj orvoshoz, de nem kell tőle annyira parázni, mint amennyire a médiában nyomatják.
Cserkésztáborokban 10 év alatt a csapatnak ahová járok összesen több ezer kullancscsípése lehetett... Ezalatt egyetlen egy srác lett lyme kóros, de benne 10 nap alatt több mint 200 (!!!) kullancs volt.
Szóval nyugi, minimális esélyed van rá, de azért doki lássa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!